Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Potatissallad med vårprimörer

Matig sallad med potatis, gröna ärter, salladsärter, ärtskott och späda salladsblad. Satsa på en lite finare potatissort t.ex. smörig amandine eller nötig asparges.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, 15–20 minuter. Häll av och låt ånga av.
  2. Dressing: Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  3. Skiva potatisen och lägg i en skål eller bunke medan den fortfarande är ljummen. Slå över dressingen.
  4. Tina de gröna ärterna. Koka salladsärterna ca 1 minut i lättsaltat vatten. Häll av, skölj i kallt vatten och låt rinna av. (Kan förberedas hit.)
  5. Blanda potatis, ärter, sockerärter, salladsblad och ärtskott strax före servering (gör du det för tidigt kan sockerärterna missfärgas av dressingen). Strö över lite flingsalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Förbered
1 dag före: Förbered potatissalladen.
Strax före servering: Blanda ihop potatissalladen.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(34)

Ingredienser

Portioner: 20
  • 2 kg potatis t ex amandine
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 300 g salladsärter (sugar snaps)
  • ca 200 g blandad sallad t ex röd mangold, ruccola, mâche
  • 150 g ärtskott
  • flingsalt
Dressing
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan