Sås på gröna ärter
En örtig sås med gröna ärter som bas passar fint till allt från sallad till pasta! Mynta, dill, persilja och citron sätter smak på denna gröna yoghurtsås. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020
Ingredienser
6 portioner
250 g frysta gröna ärtor
1 riven vitlöksklyfta
1 kruka persilja
1 kruka dill
1 kruka mynta
2 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl tjock yoghurt (10%)
2 tsk salt
2 msk olivolja
1/2 dl vatten
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi390 KJ / 93 kCal
Fett6 g
Salt2 g
Kolhydrater6 g
Protein3 g
Kommentar
Väldigt gott, perfekt till fisk. Snålade lite och hade bara en kruka örter.
Kristin
2020-05-26