UNDER 30 MIN | Enkel

Sås på gröna ärter

En örtig sås med gröna ärter som bas passar fint till allt från sallad till pasta! Mynta, dill, persilja och citron sätter smak på denna gröna yoghurtsås. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Tina ärterna.
  2. Skala och riv vitlöken. Hacka örterna grovt och mixa allt till en slät sås.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka mynta
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl tjock yoghurt (10%)
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl vatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 390 kJ / 93 kCal