Sås på gröna ärter

2
1
Sås på gröna ärter

En örtig sås med gröna ärter som bas passar fint till allt från sallad till pasta! Mynta, dill, persilja och citron sätter smak på denna gröna yoghurtsås. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Sås på gröna ärter

Ingredienser

6 portioner
250 g
frysta gröna ärtor
1
riven vitlöksklyfta
1
kruka persilja
1
kruka dill
1
kruka mynta
2 tsk
finrivet citronskal
2 msk
färskpressad citronjuice
1 dl
tjock yoghurt (10%)
2 tsk
salt
2 msk
olivolja
1/2 dl
vatten

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Kristin

2020-05-26

Väldigt gott, perfekt till fisk. Snålade lite och hade bara en kruka örter.

Näringsvärde per portion

Energi 390 KJ / 93 kCal
Fett 6 g
Salt 2 g
Kolhydrater 6 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept