Långgrillade oxspjäll
Oxspjäll, så kallade short ribs, är inte så lätt att få tag på. Men till den här läckra grillrätten går det minst lika bra att använda högrev. Den orientaliska kryddblandningen ras-el-hanout och en sötsyrlig ananasglaze med bourbon whiskey sätter rejäl smak på köttet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014
Ingredienser
4 portioner
2 kg short ribs (tjocka spjäll av nöt eller 1 kg högrev i bit, för 4 portioner)
3 msk ras-el-hanout eller färdig rubb med bbq-smak
Bourbon- och ananasglaze
1 liten burk skivad ananas i juice (à ca 200 g)
1/2 gul lök
1 msk socker
1/2 dl bourbon whisky
1/2 dl honung (gärna apelsinblomshonung)
2 msk äppelcidervinäger
1 msk dijonsenap
1 msk färskriven ingefära
finrivet skal av 1/2 apelsin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer