Långgrillade oxspjäll

Betyg 2.7 av 5.
61 personer har röstat
0
Långgrillade oxspjäll

Oxspjäll, så kallade short ribs, är inte så lätt att få tag på. Men till den här läckra grillrätten går det minst lika bra att använda högrev. Den orientaliska kryddblandningen ras-el-hanout och en sötsyrlig ananasglaze med bourbon whiskey sätter rejäl smak på köttet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Långgrillade oxspjäll

Ingredienser

4 portioner
2 kg  short ribs (tjocka spjäll av nöt eller 1 kg högrev i bit, för 4 portioner)
3 msk  ras-el-hanout eller färdig rubb med bbq-smak

Bourbon- och ananasglaze

1   liten burk skivad ananas i juice (à ca 200 g)
1/2   gul lök
1 msk  socker
1/2 dl  bourbon whisky
1/2 dl  honung (gärna apelsinblomshonung)
2 msk  äppelcidervinäger
1 msk  dijonsenap
1 msk  färskriven ingefära
finrivet skal av 1/2   apelsin

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
61 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ananasglaze
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bourbon- och ananasglaze
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade revbensspjäll med rosmaringlaze
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sesamkryddade revbensspjäll
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Långkokt högrev
Betyg 2.4 av 5.
380 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Texas Smoke-glaze
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga