Långgrillad högrev
Ett kul recept för dig som gillar en utmaning vid grillen. Här grillas en hel bit högrev över blötlagda träspån som ger smak. Utmaningen är att hålla en jämnt låg temperatur under locket i grillen. Men man får lön för mödan, den saftiga högreven med fräst persilja och vitlök smakar mums.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013
Ingredienser
4 portioner
800 g högrev i bit
4 vitlöksklyftor
1 1/2 dl grovhackad persilja
3 msk olivolja
2 citroner
1 tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1555 KJ / 372 kCal
Fett23 g
Salt2.08 g
Kolhydrater3 g
Protein39 g
Kommentarer
En fråga. Skulle man kunna förbereda denna rätt och sen värma den i ugn dagen efter på ca 60 grader?
Nils olof
2023-05-23Hej Nils Olof! Det går bra att förbereda högreven och värma precis som du skriver. Lycka till och hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-26Så gott - och inte alls svårt att laga till ! Ca 60 min på grillen - en potatissallad med vinägrett till!
Ewa
2022-07-30Superbt! Tänk att kunna förvandla högrev till entrecote! Ugnsbakade grönsaker till och det är en festmåltid!
Cecilia
2015-08-29