Långgrillad högrev | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Långgrillad högrev

Ett kul recept för dig som gillar en utmaning vid grillen. Här grillas en hel bit högrev över blötlagda träspån som ger smak. Utmaningen är att hålla en jämnt låg temperatur under locket i grillen. Men man får lön för mödan, den saftiga högreven med fräst persilja och vitlök smakar mums.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tänd briketter och placera dem på sidorna i klotgrillen, de ska ha ‰en grå yta. Lägg köttet i mitten på grillgallret. Strö blötlagda träspån över briketterna. Lägg på locket. Justera in låg värme – försök att få 125–150°C.
  2. Grilla tills köttet får 56 - 60°Cž innertemperatur – tiden beror väldigt mycket på värmen och köttets kvalitet och form (tjocka bitar tar längre tid). Tiden kan variera med flera timmar, så ha tålamod och planera maten i god tid.
  3. Under tiden: Skala och hacka vitlöksklyftorna grovt. Fräs vitlök och persilja på låg värme någon minut i olivolja i en stekpanna.
  4. Ta köttet från gillen. Låt vila 10–20 minuter innan du skär upp det. Skiva tunt, det är inte direkt någon ox‰filé utan kan vara lite segt.
  5. Tvätta citronerna och skär dem i halvor. Grilla snittytorna när köttet tas från grillen.
  6. Lägg upp köttet på fat, ringla över persiljefräset och strö över flingsalt. Pressa citronjuice över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g högrev i bit
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 dl grovhackad persilja
  • 3 msk olivolja
  • 2 citroner
  • 1 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1555 kJ / 372 kCal