Grillad högrev med pebre och grillad sparris i tortillabröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad högrev med pebre och grillad sparris i tortillabröd

US Beef Chuck Roll är något så ovanligt som en högrev som är så mör att du kan lägga den direkt på grillen. Grilla högreven i skivor, lägg i tortillabröd och ringla på den chilenska salsan pebre med chili och koriander. Toppa med grillad sparris och ät direkt i handen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pebre: Dela, kärna ur och finhacka chilin. Strimla salladslöken. Skala och finhacka vitlöken. Grovhacka koriander och persilja.
  2. Blanda chili, salladslök, vitlök, koriander och persilja med olivolja och citronsaft. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Grillad sparris: Skär bort ca 2 cm av nedre delen på sparrisarna. Vänd sparrisen i olivoljan, krydda med salt och peppar. Grilla dem runt om 1-2 minuter. Ansa och bryt salladen i bitar.
  4. Grilla högreven ca 2 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Skiva köttet.
  5. Värm tortillabröden på grillen.
  6. Lägg sallad, sparris och kött på tortillabröden. Ringla över pebre och vik ihop.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut tortillabrödet mot glutenfritt tunnbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g US Beef högrev (Chuck Roll)
  • 4 stora tortillabröd
Pebre
  • 1 röd chili
  • 5 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka persilja
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk pressad citronsaft
  • salt och svartpeppar
Grillad sparris
  • 16 gröna sparrisar
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 litet isbergssalladshuvud
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3469 kJ / 832 kCal