Grillad högrev med lingonglaze

Högrev som får koka länge i buljong blir himmelskt mör. Här kokas den i rimningslag och läggs i press – vilket ger ett resultat som påminner om rimmad oxbringa. Bara att skiva köttet och grilla hastigt och pensla med en hemkokt glaze på bl a lingon, rött vin, socker och sambal oelek. Bjud gärna med en dragondoftande kålrotspuré. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Ingredienser
4 portioner
1 kg högrev i bit
1 gul lök
5 lagerblad
1 tsk kryddpepparkorn
salt (1/2 dl/l vatten)
Lingonglaze
1 dl frysta lingon (tinade)
1 dl rårörsocker eller rörsocker
1/2 dl sherry- eller rödvinsvinäger
1/2 dl rött vin
1/2 tsk sambal oelek
1 stjärnanis
1/2 kanelstång
Gör så här
01:30:00
08:00:00
00:10:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stDåligt att ni har ett recept i Buffé där saltmängden förstör hela rätten! Skärpning! Ser att ni halverat mängden men skadan var redan skedd!
Britt
Hej! Det var inget fel på receptet men vi har ändå minskat saltmängden nu till hälften. Lycka till!
Ica-köket
ang saltet. jag tänkte det måste vara fel i Buffe tur att någon laget det. tar nog hälften av saltet, blir nog tillräckligt ändå.
Elisabeth