Att göra egen buljong är enklare än vad du tror. Här får en bit högrev koka mör med ingefära, stjärnanis och japansk soja. Bjud köttet i skivor, kompa med vitlöksdoftande rotfruktsstrimlor och len kantarellkräm. Slå över den mustiga buljongen och njut.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2016
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Kommentarer
Lars
1/13/2020Kryddade upp köttet och buljongen enligt tidigare kommentarer. Fick en positiv respons från resten av familjen. Funderar dock på att nästa gång låta purjon bli lite mjuk i buljongen.
Josefine
10/31/2016Även jag följde receptet exakt och blev mycket besviken på smaken. Tråkigt och smaklöst, inte vad man förväntar sig efter att lagt ner två timmar på en rätt. Kantarellkrämen var tyvärr också en besvikelse. Jag hade hellre bara stekt dem i smör om jag visste resultatet av krämen.
Anders
10/22/2016Jag följde receptet till "punkt och pricka" och blev lite besviken. Själva konceptet var kul, men jag hade förväntat mig betydligt mer när det gällde smaken. Det smakade inte dåligt, men det "hände" ingenting. Kantarellkrämen var helt OK, annars var det ingen höjdare.