Asiatisk buljong med högrev
Att göra egen buljong är enklare än vad du tror. Här får en bit högrev koka mör med ingefära, stjärnanis och japansk soja. Bjud köttet i skivor, kompa med vitlöksdoftande rotfruktsstrimlor och len kantarellkräm. Slå över den mustiga buljongen och njut.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016
Ingredienser
6 portioner
Högrevsbuljong
1 gul lök
3 cm ingefära
200 g purjolök (den gröna delen, 200 g motsvarar ca 1/2 purjo)
1 kg högrev (i bit)
ca 2 l vatten
2 stjärnanis
10 svartpepparkorn
3 msk japansk soja
1 tsk strösocker
1 tsk sambal oelek
1 tsk äppelcidervinäger
salt
Grönt krisp
1/2 vitlöksklyfta
1 krm salt
1/2 dl rapsolja
1 morot
1/2 purjolök (det vita)
65 g babyspenat
Kantarellkräm
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 lagerblad
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 g förvällda kantareller
2 msk färskost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1539 KJ / 369 kCal
Fett22 g
Salt2.82 g
Kolhydrater7 g
Protein35 g
Kommentarer
Supergott!! Den här rätten kommer jag laga igen.
Karolina
2024-11-24Jättegott! Men jag brukar lägga till några buljong tärningar för lite mustigare smak på buljongen.
Emma
2022-02-05Kryddade upp köttet och buljongen enligt tidigare kommentarer. Fick en positiv respons från resten av familjen. Funderar dock på att nästa gång låta purjon bli lite mjuk i buljongen.
Lars
2020-01-13