Asiatisk buljong med högrev
Att göra egen buljong är enklare än vad du tror. Här får en bit högrev koka mör med ingefära, stjärnanis och japansk soja. Bjud köttet i skivor, kompa med vitlöksdoftande rotfruktsstrimlor och len kantarellkräm. Slå över den mustiga buljongen och njut.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016
Ingredienser
6 portioner
Högrevsbuljong
1 gul lök
3 cm ingefära
200 g purjolök (den gröna delen, 200 g motsvarar ca 1/2 purjo)
1 kg högrev (i bit)
ca 2 l vatten
2 stjärnanis
10 svartpepparkorn
3 msk japansk soja
1 tsk strösocker
1 tsk sambal oelek
1 tsk äppelcidervinäger
salt
Grönt krisp
1/2 vitlöksklyfta
1 krm salt
1/2 dl rapsolja
1 morot
1/2 purjolök (det vita)
65 g babyspenat
Kantarellkräm
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 lagerblad
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 g förvällda kantareller
2 msk färskost
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1539 KJ / 369 kCal
Fett22 g
Salt2.82 g
Kolhydrater7 g
Protein35 g
Kommentarer
Jättegott! Men jag brukar lägga till några buljong tärningar för lite mustigare smak på buljongen.
Emma
2022-02-05Kryddade upp köttet och buljongen enligt tidigare kommentarer. Fick en positiv respons från resten av familjen. Funderar dock på att nästa gång låta purjon bli lite mjuk i buljongen.
Lars
2020-01-13Även jag följde receptet exakt och blev mycket besviken på smaken. Tråkigt och smaklöst, inte vad man förväntar sig efter att lagt ner två timmar på en rätt. Kantarellkrämen var tyvärr också en besvikelse. Jag hade hellre bara stekt dem i smör om jag visste resultatet av krämen.
Josefine
2016-10-31