Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Asiatisk buljong med högrev

Att göra egen buljong är enklare än vad du tror. Här får en bit högrev koka mör med ingefära, stjärnanis och japansk soja. Bjud köttet i skivor, kompa med vitlöksdoftande rotfruktsstrimlor och len kantarellkräm. Slå över den mustiga buljongen och njut.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Buljong: Skala och halvera löken. Skala och skiva ingefäran. Ansa och skär purjolöken i minder bitar.
  2. Lägg högreven i en kastrull. Häll på vatten så det täcker. Koka upp och skumma av. 
  3. Tillsätt lök, ingefära, purjolök, stjärnanis och peppar. Sjud under lock tills köttet är mört, ca 1 ½ timme.
  4. Tillsätt soja, socker, sambal oelek och vinäger.
  5. Ta från värmen och låt stå 1 timme. Lyft sedan upp köttet. Sila buljongen. Smaka av med salt.
  6. Grönt krisp: Mixa vitlök, salt och olja slätt.  
  7. Skala moroten. Ansa och skölj purjolöken. Skär morot och purjo i ca 5 cm långa strimlor längs med. 
  8. Blanda spenat med morot, purjo och vitlöksolja vid servering.
  9. Kantarellkräm: Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs i olivolja med lagerblad, salt och peppar i en stekpanna på låg värme ca 5 minuter.
  10. Tillsätt kantarellerna. Låt fräsa ytterligare så att allt får lite färg. Låt svalna.
  11. Ta bort lagerbladet. Mixa med färskost till en slät kräm.
  12. Högrev: Skär högreven i ca 1 1/2 cm tjocka skivor/bitar. Krydda med salt och peppar. Grilla köttet i grillpanna eller i stekpanna.
  13. Värm buljongen.
  14. Lägg köttet och grönsakerna i djupa tallrikar. Häll på buljongen. Klicka i kantarellkrämen. 

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 6
Högrevsbuljong
  • 1 gul lök
  • 3 cm ingefära
  • 200 g purjolök (den gröna delen, 200 g motsvarar ca 1/2 purjo)
  • 1 kg högrev (i bit)
  • ca 2 l vatten
  • 2 stjärnanis
  • 10 svartpepparkorn
  • 3 msk japansk soja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • salt
Grönt krisp
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 morot
  • 1/2 purjolök (det vita)
  • 65 g babyspenat
Kantarellkräm
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 lagerblad
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g förvällda kantareller
  • 2 msk färskost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1539 kJ / 369 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer