Asiatisk buljong med högrev

17
4
Asiatisk buljong med högrev

Att göra egen buljong är enklare än vad du tror. Här får en bit högrev koka mör med ingefära, stjärnanis och japansk soja. Bjud köttet i skivor, kompa med vitlöksdoftande rotfruktsstrimlor och len kantarellkräm. Slå över den mustiga buljongen och njut.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Asiatisk buljong med högrev

Ingredienser

6 portioner

Högrevsbuljong

1 gul lök
3 cm ingefära
200 g purjolök (den gröna delen, 200 g motsvarar ca 1/2 purjo)
1 kg högrev (i bit)
ca 2 l vatten
2 stjärnanis
10 svartpepparkorn
3 msk japansk soja
1 tsk strösocker
1 tsk sambal oelek
1 tsk äppelcidervinäger
salt

Grönt krisp

1/2 vitlöksklyfta
1 krm salt
1/2 dl rapsolja
1 morot
1/2 purjolök (det vita)
65 g babyspenat

Kantarellkräm

1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 lagerblad
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 g förvällda kantareller
2 msk färskost

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Emma

2022-02-05

Jättegott! Men jag brukar lägga till några buljong tärningar för lite mustigare smak på buljongen.

Lars

2020-01-13

Kryddade upp köttet och buljongen enligt tidigare kommentarer. Fick en positiv respons från resten av familjen. Funderar dock på att nästa gång låta purjon bli lite mjuk i buljongen.

Josefine

2016-10-31

Även jag följde receptet exakt och blev mycket besviken på smaken. Tråkigt och smaklöst, inte vad man förväntar sig efter att lagt ner två timmar på en rätt. Kantarellkrämen var tyvärr också en besvikelse. Jag hade hellre bara stekt dem i smör om jag visste resultatet av krämen.

Näringsvärde per portion

Energi 1539 KJ / 369 kCal
Fett 22 g
Salt 282 g
Kolhydrater 7 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden