Högrev i elden

Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
0
Högrev i elden

Elda björkved i grillen tills du fått glöd. Björkved ger den här rätten mycket mer smak än briketter. Här bryner du högreven direkt mot glöden först innan du grillar hela biten på låg temperatur och indirekt värme.

Högrev i elden

Ingredienser

4 portioner
800 g  högrev
flingsalt

Gremolata

4   vitlöksklyftor
1 1/2 dl  grovt hackad persilja
3 msk  olivolja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag. 

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2037 KJ / 488 kCal
Fett37.3 g
Kolhydrater1.1 g
Protein38.5 g

Testa liknande recept

Långgrillad högrev
Betyg 3 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Röksalt
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade majskolvar
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glödbakad purjolök
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rökta tomater
Betyg 3.1 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nötgremolata
Betyg 3.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga