Supermör, grillad högrev | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Supermör högrev

Ett enkelt recept på riktigt mör högrev. Du kokar köttet i oxbuljong med salt och peppar. Passar perfekt att servera till fest eller trevliga hemmamiddagar.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Dagen före festen

  1. Lägg köttet i en stor kastrull och fyll på med kallt vatten så att det täcker. Koka upp med buljongtärningarna. Skumma av med en sked. Tillsätt salt och peppar.
  2. Koka högreven under lock tills den är mör, 2-3 timmar. Ta upp högreven. Förvara den i kylskåp till nästa dag, gärna under lite press så behåller den formen bättre.

Festdagen

  1. Skär köttet i skivor och grilla/stek 3-4 minuter på varje sida. Vänd några gånger under grillningen. Pensla på någon glaze i omgångar mot slutet av grillningen, gärna barbequeglaze eller svartpepparglaze från receptet Glazer.
  2. Caesardressad sparris: Skär bort den nedre, torra delen på sparrisen.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Mixa gräddfil, majonnäs, riven parmesanost, halverade sardeller, vitlök, vinäger och dijonsenap med stavmixer eller i en liten matberedare. 
  4. Krydda med salt och peppar.
  5. Gnid in sparrisen med olja och grilla den mjuk, 3–6 minuter.
  6. Servera gärna till Fänkåls-coleslaw.

För alla

Supermör högrev: Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Sparris med caesardressing: Fri från gluten.
Gör laktos- resp mjölkproteinfri: använd laktosfri gräddfil resp mjölkfritt alt, t ex Sour supreme, samt mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs och äkta parmesanost, parmigiano reggiano.

Klimatanpassa

Servera gärna denna rätt tillsammans med goda ugnsrostade grönsaker, som potatis, morot eller palsternacka! Då kan det räcka till 10 personer eller fler.

Ingredienser

Portioner: 8
  • ca 2 kg högrev (i bit)
  • 2 oxbuljongtärningar
  • valfri glazer (se länk till recept under punkt 3)
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Caesardressad sparris
  • 4 buntar grön sparris (à 250 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl riven parmesanost
  • 6 sardellfiléer i olja
  • 1 msk sherryvinäger (eller vit- eller rödvinsvinäger)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 2 msk rapsolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2377 kJ / 569 kCal