Supermör högrev

Ett enkelt recept på riktigt mör högrev. Du kokar köttet i oxbuljong med salt och peppar. Sedan skivas köttet och grillas vid servering. Passar perfekt att servera till fest eller trevliga hemmamiddagar.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Ingredienser
8 portioner
ca 2 kg högrev (i bit)
2 oxbuljongtärningar
2 tsk salt
nymalen svartpeppar
valfri glazer (se länk till recept under punkt 3)
Gör så här
Dagen före festen
02:00:00
Festdagen
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan glaze.
Energi1524 KJ / 365 kCal
Fett17 g
Salt2.8 g
Kolhydrater0 g
Protein52 g
Kommentarer
Fungerar det att knyta köttbiten med snöre, innan kokning alternativt efter kokning?
Fredrik
2020-06-17Hej Fredrik! Ursäkta sent svar. Det går bra att knyta köttet både innan och efter kokning. Vi rekommenderar steksnöre gjort av bomull. Lycka till med matlaningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-23Delicious!!
Aline
2020-05-18Vi kokade köttet ca 2 timmar och lät köttet kallna i kylen i 4 timmar. Det funkade också bra, köttet var supermört! Vi lade även i lök, chilli med buljongen eftersom vi gillar lite hetta. Gott!
Marie
2018-06-17