Supermör högrev
Ett enkelt recept på riktigt mör högrev. Du kokar köttet i oxbuljong med salt och peppar. Passar perfekt att servera till fest eller trevliga hemmamiddagar.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012
Ingredienser
8 portioner
ca 2 kg högrev (i bit)
2 oxbuljongtärningar
valfri glazer (se länk till recept under punkt 3)
salt
nymalen svartpeppar
Caesardressad sparris
4 buntar grön sparris (à 250 g)
2 vitlöksklyftor
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 dl riven parmesan
6 sardellfiléer i olja
1 msk sherryvinäger (eller vit- eller rödvinsvinäger)
1 tsk dijonsenap
2 krm salt
1 krm nymalen vitpeppar
2 msk rapsolja
Gör så här
Dagen före festen
Festdagen
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2377 KJ / 569 kCal
Fett34 g
Salt2.1 g
Kolhydrater5 g
Protein59 g
Kommentarer
Fungerar det att knyta köttbiten med snöre, innan kokning alternativt efter kokning?
Fredrik
2020-06-17Hej Fredrik! Ursäkta sent svar. Det går bra att knyta köttet både innan och efter kokning. Vi rekommenderar steksnöre gjort av bomull. Lycka till med matlaningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-23Delicious!!
Aline
2020-05-18Vi kokade köttet ca 2 timmar och lät köttet kallna i kylen i 4 timmar. Det funkade också bra, köttet var supermört! Vi lade även i lök, chilli med buljongen eftersom vi gillar lite hetta. Gott!
Marie
2018-06-17