Supermör högrev

Betyg 3.1 av 5.
51 personer har röstat
4
Supermör högrev

Ett enkelt recept på riktigt mör högrev. Du kokar köttet i oxbuljong med salt och peppar. Passar perfekt att servera till fest eller trevliga hemmamiddagar.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Supermör högrev

Ingredienser

8 portioner
ca 2 kg högrev (i bit)
2 oxbuljongtärningar
valfri glazer (se länk till recept under punkt 3)
salt
nymalen svartpeppar

Caesardressad sparris

4 buntar grön sparris (à 250 g)
2 vitlöksklyftor
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 dl riven parmesan
6 sardellfiléer i olja
1 msk sherryvinäger (eller vit- eller rödvinsvinäger)
1 tsk dijonsenap
2 krm salt
1 krm nymalen vitpeppar
2 msk rapsolja

Gör så här

Dagen före festen
Festdagen

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
51 personer har röstat

Kommentarer

Fungerar det att knyta köttbiten med snöre, innan kokning alternativt efter kokning?

Fredrik

2020-06-17

Hej Fredrik! Ursäkta sent svar. Det går bra att knyta köttet både innan och efter kokning. Vi rekommenderar steksnöre gjort av bomull. Lycka till med matlaningen! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-06-23

Delicious!!

Aline

2020-05-18

Vi kokade köttet ca 2 timmar och lät köttet kallna i kylen i 4 timmar. Det funkade också bra, köttet var supermört! Vi lade även i lök, chilli med buljongen eftersom vi gillar lite hetta. Gott!

Marie

2018-06-17

Näringsvärde per portion

Energi2377 KJ / 569 kCal
Fett34 g
Salt2.1 g
Kolhydrater5 g
Protein59 g

Testa liknande recept

Hel kotlettrad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad lammstek
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade lammracks
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad kyckling
Betyg 3.2 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad fläskfilé
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga