Supermör högrev

Ett enkelt recept på riktigt mör högrev. Du kokar köttet i oxbuljong med salt och peppar. Passar perfekt att servera till fest eller trevliga hemmamiddagar.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Ingredienser
8 portioner
ca 2 kg högrev (i bit)
2 oxbuljongtärningar
valfri glazer (se länk till recept under punkt 3)
salt
nymalen svartpeppar
Caesardressad sparris
4 buntar grön sparris (à 250 g)
2 vitlöksklyftor
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 dl riven parmesan
6 sardellfiléer i olja
1 msk sherryvinäger (eller vit- eller rödvinsvinäger)
1 tsk dijonsenap
2 krm salt
1 krm nymalen vitpeppar
2 msk rapsolja
För alla
Supermör högrev: Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Sparris med caesardressing: Fri från gluten.
Gör laktos- resp mjölkproteinfri: använd laktosfri gräddfil resp mjölkfritt alt, t ex Sour supreme, samt mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs och äkta parmesanost, parmigiano reggiano.
Klimatanpassa
Servera gärna denna rätt tillsammans med goda ugnsrostade grönsaker, som potatis, morot eller palsternacka! Då kan det räcka till 10 personer eller fler.
Gör så här
Dagen före festen
Festdagen
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2377 KJ / 569 kCal
Fett34 g
Salt2.1 g
Kolhydrater5 g
Protein59 g
Kommentarer
Fungerar det att knyta köttbiten med snöre, innan kokning alternativt efter kokning?
Fredrik
2020-06-17Hej Fredrik! Ursäkta sent svar. Det går bra att knyta köttet både innan och efter kokning. Vi rekommenderar steksnöre gjort av bomull. Lycka till med matlaningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-23Delicious!!
Aline
2020-05-18Vi kokade köttet ca 2 timmar och lät köttet kallna i kylen i 4 timmar. Det funkade också bra, köttet var supermört! Vi lade även i lök, chilli med buljongen eftersom vi gillar lite hetta. Gott!
Marie
2018-06-17