Green curry
Kryddstark och smakrik vegetarisk grön curryrätt serveras idag. Romanesco och övriga grönsaker steks tillsammans med currypastan innan den ljuvligt krämiga kokosmjölken hälls över och en fantastisk doft sprider sig i köket. Serveras denna fantastiska gryta med nykokt ris toppat med koriander.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 romanescohuvud
1 röd paprika
2 rödlökar
1 aubergine
150 g sockerärtor
1 msk olja
3 tsk green currypaste
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk riven ingefära
salt
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2416 KJ / 577 kCal
Fett29 g
Salt1.92 g
Kolhydrater65 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt smaklös
Fredrik
2015-09-07Har skrivit till kundtjänst och begärt kompensation för att matkassens recept innehöll fel mängd green currypaste (msk i st f tsk, rättat ovan). Jag utgår från att vi får minst 1/5-el tillgodo. När Linas Matkasse gör fel får man dubbelt tillbaka motsvarande värde.
Börje
2015-09-02Hej BIrgitta! Vad tråkigt att du inte fick med romanescohuvudet. Gå gärna tillbaka till din handlare så kan de säkert fixa det till dig, för de måste ha missat att lägga i det. Hälsningar MIchelle
Redaktionen
2015-09-02