Gratinerade musslor med pecorino

Betyg 4.9 av 5.
12 personer har röstat
1
Gratinerade musslor med pecorino

Gratinera musslor med salt parmesanost och krispigt ströbröd för en riktigt mumsig och lite ovanlig plockmat. Persilja och vitlök bidrar med extra smak. Ta en genväg med frysta förkokta musslor så blir det en fin rätt som är lätt att laga.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Gratinerade musslor med pecorino

Ingredienser

4 portioner
2 förp, frysta förkokta blåmusslor (à 450 g)
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl hackad persilja
1 dl riven pecorinoost eller parmesan
3/4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 krm salt
3/4 dl olivolja

Till servering

chilimajonnäs och pommes frittes i ugn

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Hej, Jag undrar hur jag vet att alla musslorna är bra eftersom jag inte förkokar dem och bräcker loss ena skalhalvan innan tillagning? /Annelie

Annelie

2021-12-27

Näringsvärde per portion

Energi1855 KJ / 4444 kCal
Fett26 g
Salt2.59 g
Kolhydrater31 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vitlöksgratinerade musslor
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillade blåmusslor med västerbottenssmör
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linguine med blåmusslor och körsbärstomater
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sallad med blå kongopotatis och blåmusslor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Broccoli med musselemulsion
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vinkokta fänkålsmusslor
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga