Gratinerade musslor med pecorino

Gratinera musslor med salt parmesanost och krispigt ströbröd för en riktigt mumsig och lite ovanlig plockmat. Persilja och vitlök bidrar med extra smak. Ta en genväg med frysta förkokta musslor så blir det en fin rätt som är lätt att laga.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Ingredienser
Till servering
För alla
Fri från laktos.
Gör glutenfri: ersätt panko med finkrossad glutenfri cornflakes alt glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Hej, Jag undrar hur jag vet att alla musslorna är bra eftersom jag inte förkokar dem och bräcker loss ena skalhalvan innan tillagning? /Annelie
Annelie
2021-12-27