Gratinerade musslor med pecorino | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Gratinerade musslor med pecorino

Gratinera musslor med salt parmesanost och krispigt ströbröd för en riktigt mumsig och lite ovanlig plockmat. Persilja och vitlök bidrar med extra smak. Ta en genväg med frysta förkokta musslor så blir det en fin rätt som är lätt att laga.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tina musslorna. Ta bort ena skal-  halvan och lägg musslorna på en plåt. 
  3. Blanda vitlök, ¾ dl olivolja, persilja, ost och 1 krm salt. Klicka blandningen på musslorna. Strö på panko och gratinera högt upp i ugnen ca 10 minuter, tills de fått lite färg.
  4. Servera musslorna med chilimajonnäs och Pommes frittes i ugn.

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: ersätt panko med finkrossad glutenfri cornflakes alt glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Välj äggfri majonnäs.

Tips

Blanda majonnäs med chiliflakes och smaka av med salt, så har du en snabb hemgjord chilimajonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp, frysta förkokta blåmusslor (à 450 g)
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 dl riven pecorinoost eller parmesan
  • 3/4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 1 krm salt
  • 3/4 dl olivolja
Till servering
  • chilimajonnäs och pommes frittes i ugn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1855 kJ / 4444 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept