Gratinerade musslor med pecorino

12
0 Klimatsmart
Gratinerade musslor med pecorino

Gratinera musslor med salt parmesanost och krispigt ströbröd för en riktigt mumsig och lite ovanlig plockmat. Persilja och vitlök bidrar med extra smak. Ta en genväg med frysta förkokta musslor så blir det en fin rätt som är lätt att laga.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Gratinerade musslor med pecorino

Ingredienser

4 portioner
2
förp, frysta förkokta blåmusslor (à 450 g)
1
riven vitlöksklyfta
1/2 dl
hackad persilja
1 dl
riven pecorinoost eller parmesan
3/4 dl
panko (asiatiskt ströbröd)
1 krm
salt
3/4 dl
olivolja

Till servering

chilimajonnäs och pommes frittes i ugn

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: ersätt panko med finkrossad glutenfri cornflakes alt glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Blanda majonnäs med chiliflakes och smaka av med salt, så har du en snabb hemgjord chilimajonnäs.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1855 KJ / 4444 kCal
Fett 26 g
Salt 2.59 g
Kolhydrater 31 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept