Gratinerade musslor med pecorino
Gratinera musslor med salt parmesanost och krispigt ströbröd för en riktigt mumsig och lite ovanlig plockmat. Persilja och vitlök bidrar med extra smak. Ta en genväg med frysta förkokta musslor så blir det en fin rätt som är lätt att laga.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Ingredienser
4 portioner
2 förp, frysta förkokta blåmusslor (à 450 g)
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl hackad persilja
1 dl riven pecorinoost eller parmesan
3/4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 krm salt
3/4 dl olivolja
Till servering
chilimajonnäs och pommes frittes i ugn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1855 KJ / 4444 kCal
Fett26 g
Salt2.59 g
Kolhydrater31 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Hej, Jag undrar hur jag vet att alla musslorna är bra eftersom jag inte förkokar dem och bräcker loss ena skalhalvan innan tillagning? /Annelie
Annelie
2021-12-27