UNDER 45 MIN | Medel

Pommes frites i ugn

Hemmagjorda pommes är svårt att slå. Prova att ugnsrosta dem istället för att fritera dem, för enkelhetens skull. De blir kanske inte lika krispiga, men minst lika goda. Krydda med din favorit bland örtkryddorna för att ge ugnspommesen lite extra piff.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tvätta och skär potatisen i grova stavar och lägg på en bakpappersklädd plåt.
  3. Blanda runt med olja, örter och flingsalt. 
  4. Rosta i mitten av ugnen 20–25 minuter. Rör om då och då.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mjölig potatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan eller rosmarin
  • 1 - 2 tsk flingsalt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1101 kJ / 264 kCal