Vinkokta fänkålsmusslor

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Vinkokta fänkålsmusslor

Elegant och mycket tilltalande vinkokta fänkålsmusslor. Vitlök, vin, morot, fänkål och kryddor ger musslorna en fantastisk smak! Servera soppan med ett gott bröd!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Vinkokta fänkålsmusslor

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg  blåmusslor
2   vitlöksklyftor
1   morot
1/2   fänkål
1 msk  smör eller olja
2 dl  torrt vitt vin
2 dl  vatten
1/2 tsk  salt
ev 2 dl  vispgrädde

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: laktosfri/fritt grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Blåmusslor med vita bönor, vitlök och rosmarin
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ångkokta musslor med körvel
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musslor med fänkål
Betyg 4.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musslor med saffran och fänkål
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mustig fiskgryta med musslor och fänkål
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpasoppa med blåmusslor och räkor
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga