Vinkokta fänkålsmusslor

4
0
Vinkokta fänkålsmusslor

Elegant och mycket tilltalande vinkokta fänkålsmusslor. Vitlök, vin, morot, fänkål och kryddor ger musslorna en fantastisk smak! Servera soppan med ett gott bröd!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Vinkokta fänkålsmusslor

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg blåmusslor
2 vitlöksklyftor
1 morot
1/2 fänkål
1 msk smör eller olja
2 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
1/2 tsk salt
ev 2 dl vispgrädde

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: laktosfri/fritt grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer