Vinkokta fänkålsmusslor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vinkokta fänkålsmusslor

Elegant och mycket tilltalande vinkokta fänkålsmusslor. Vitlök, vin, morot, fänkål och kryddor ger musslorna en fantastisk smak! Servera soppan med ett gott bröd!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och borsta musslorna. Släng öppna musslor som inte sluter sig när du knackar på dem. Likaså trasiga musslor. Klipp bort ev »skägg«.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Skala och hacka moroten. Ansa och hacka fänkålen. Fräs vitlök och grönsaker i smör eller olja i en stor kastrull tills de mjuknar utan att få färg.
  3. Häll i vin, vatten och salt. Låt koka upp.
  4. Lägg i musslorna. Sätt på ett lock och koka upp igen. Skaka kastrullen och låt koka ca 5 minuter. Kasta de musslor som inte har öppnat sig.
  5. Ät musslorna direkt ur kastrullen eller servera rätten som en soppa. Ta i så fall upp musslorna med hålslev. Häll i grädden och låt koka upp. Fördela soppan i skålar och lägg i musslorna. Servera ett gott bröd till.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: laktosfri/fritt grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 kg blåmusslor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1/2 fänkål
  • 1 msk smör eller olja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • ev 2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan