Goda pizzafisken

75
3
Goda pizzafisken

Goda pizzafisken – ett knasigt namn som får sin förklaring av rättens alla goda ingredienser. Här samsas klassiska pizzatillbehör som tomatpuré, oregano och riven ost, men som med hjälp av grädde istället har förvandlats till en mumsig fiskgryta!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016

Goda pizzafisken

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis
1 tsk salt

Fisk

600 g alaska pollock
2 dl vispgrädde
1/2 dl tomatpuré
1 msk oregano
2 krm salt
1 krm peppar
1 1/2 dl riven ost

Broccoli

250 g broccoli

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten eller välj mjölkproteinfritt alternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

75

Kommentarer

Ann-mari

2022-02-21

Jag håller med om att den är lätt att tillaga, men oregano passar inte ihop med fisk. Ta basilika i stället så blir det bra.

Gunilla

2022-02-20

Denna rätt har funnits på favoritlistan i flera år. Enkel att göra och har aldrig misslyckats med den.

David

2021-03-20

Med tanke tid i ugn ingen snabbmat, men jättesmidigt att fixa till. Insatsen i köket var liten. Gick hem hos både stora och små.

Näringsvärde per portion

Energi 2452 KJ / 586 kCal
Fett 26 g
Salt 3 g
Kolhydrater 44 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden