Goda pizzafisken
Goda pizzafisken – ett knasigt namn som får sin förklaring av rättens alla goda ingredienser. Här samsas klassiska pizzatillbehör som tomatpuré, oregano och riven ost, men som med hjälp av grädde istället har förvandlats till en mumsig fiskgryta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2024
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1 tsk salt
Fisk
600 g alaska pollock
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl tomatpuré
1 msk torkad oregano
2 krm salt
1 krm peppar
1 1/2 dl riven ost
Broccoli
250 g broccoli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2599 KJ / 621 kCal
Fett30 g
Salt1.7 g
Kolhydrater44 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakar inte så mycket men våra väldigt kräsna barn barn älskade den och åt 3 portioner var!
Jessica
2024-12-04”Pizzatorsk” har varit en populär rätt i vårt hem i många år!
Kajsa
2023-02-08Jag håller med om att den är lätt att tillaga, men oregano passar inte ihop med fisk. Ta basilika i stället så blir det bra.
Ann-mari
2022-02-21