Ugnsstekt lax med romsås
Ugnsstekt lax som tillagas tills den blir underbart mör passar utmärkt ihop med en krämig romsås. Ät fisken tillsammans med nykokt potatis och krispig broccoli och du har en vardagsmiddag som passar hela familjen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
600 g laxfilé
salt
peppar
1 1/2 dl gräddfil
75 g röd caviarmix
250 g broccoli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2430 KJ / 580 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Har även lite strösocker på laxen i stället för vitpeppar o kryddar med rosépeppar som jag krossar med en mortel.
Inger
2023-12-26Mycket gott!
Ann
2020-12-31Varför är det omöjligt att se kommentarerna på visa rätter?! jo, jag är inloggad.
Mekdes
2019-02-14Hej Mekdes! Du ska kunna se alla kommentarer oavsett. Så maila oss gärna så får vi kika på det. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-02-15