Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsstekt lax med romsås

Ugnsstekt lax som tillagas tills den blir underbart mör passar utmärkt ihop med en krämig romsås. Ät fisken tillsammans med nykokt potatis och krispig broccoli och du har en vardagsmiddag som passar hela familjen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om fryst används.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Koka potatisen.
  4. Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta och peppra. Sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen är 56°C, ca 12 minuter. 
  5. Blanda gräddfil och caviar. Smaka av med peppar.
  6. Skär broccolin i buketter. Skala och skär stammen i bitar. Koka i saltat vatten ca 4 minuter.
  7. Servera laxen med potatis, sås och broccoli.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Tips

Skär broccolin i ännu mindre bitar och stek dem i lite olja. Krydda med lite mortlade fänkålsfrön eller dill samt salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 4 port laxfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 75 g röd caviarmix
  • 250 g broccoli
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2115 kJ / 505 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept