Ugnsstekt lax med romsås

33
1
Ugnsstekt lax med romsås

Ugnsstekt lax som tillagas tills den blir underbart mör passar utmärkt ihop med en krämig romsås. Ät fisken tillsammans med nykokt potatis och krispig broccoli och du har en vardagsmiddag som passar hela familjen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2017

Ugnsstekt lax med romsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
4
port laxfilé
-
salt
-
peppar
1 1/2 dl
gräddfil
75 g
röd caviarmix
250 g
broccoli

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Skär broccolin i ännu mindre bitar och stek dem i lite olja. Krydda med lite mortlade fänkålsfrön eller dill samt salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentar

Mekdes

2/14/2019

Varför är det omöjligt att se kommentarerna på visa rätter?! jo, jag är inloggad.

Redaktionen ICAse

2/14/2019

Hej Mekdes! Du ska kunna se alla kommentarer oavsett. Så maila oss gärna så får vi kika på det. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2115 KJ / 505 kCal
Fett 18 g
Salt 1 g
Kolhydrater 43 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept