Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Stekt lax med gräslökssås och broccoli

Lax och potatis i klassisk anda som här tillsammans med broccoli och sås blir en komplett rätt. Såsen svänger du enkelt ihop med crème fraiche och gräslök som binder ihop rättens smaker fint. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om fryst används.
  2. Koka potatisen.
  3. Hacka eller klipp gräslöken och blanda den med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär broccolin i små buketter. Skala och skiva stammen. Koka allt ca 4 minuter i saltat vatten. 
  5. Stek laxen på båda sidor i oljan i en stekpanna tills innertemperaturen är ca 56°C, ca 5 minuter. 
  6. Servera laxen med potatis, broccoli och sås.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite rivet citronskal eller pesto.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 250 g broccoli
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 2 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2469 kJ / 588 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer