Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gratinerad äppel- och ostfalu

Gratinerad äppel- och ostfalu är en rätt som du ska testa om du gillar falukorv och äpplen. Du fyller falukorven med äpplen, ost och senap och tillagar i ugn och serverar med potatismos eller pressad potatis. Svensk husmanskost när den är som bäst!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dra skinnet av korven. Skär korven i skivor, men inte helt igenom. Lägg korven i en smord ugnssäker form.
  3. Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Skär 2/3 av osten i skivor. Riv resten av osten grovt.
  4. Bred senap mellan korvskivorna och stick ner äppel- och ostskivor.
  5. Ställ in korven i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Strö över den rivna osten och gratinera ytterligare 10 minuter. Strö över persilja.
  6. Till servering: Servera med potatismos eller pressad potatis.

För alla

Fri från gluten, men kontrollera innehållet i korven.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i korven, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i korven, välj mjölkfritt matfett- och ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i korven.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g falukorv
  • 2 stora äpplen (t ex Ingrid Marie)
  • ca 150 g lagrad ost (t ex cheddar)
  • 2 msk söt senap
  • 1 msk hackad persilja
Till servering
  • pressad potatis eller mos
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?