Gratinerad äppel- och ostfalu

4
1
Gratinerad äppel- och ostfalu

Gratinerad äppel- och ostfalu är en rätt som du ska testa om du gillar falukorv och äpplen. Du fyller falukorven med äpplen, ost och senap och tillagar i ugn och serverar med potatismos eller pressad potatis. Svensk husmanskost när den är som bäst!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Gratinerad äppel- och ostfalu

Ingredienser

4 portioner
500 g
falukorv
2
stora äpplen (t ex Ingrid Marie)
ca 150 g
lagrad ost (t ex cheddar)
2 msk
söt senap
1 msk
hackad persilja

Till servering

pressad potatis eller mos

För alla

Fri från gluten, men kontrollera innehållet i korven.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i korven, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i korven, välj mjölkfritt matfett- och ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i korven.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Erik

2018-02-08

Det ser bra ut

Testa liknande recept