Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Falukorv med potatis- och morotsmos

Recept på härlig husman bestående av falukorv med potatis- och morotsmos. Du lagar den enkelt med potatis, morötter, smör och korv. Servera med nyttig broccoli och senap.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis och morötter och skär i mindre bitar.
  2. Koka rotfrukterna mjuka i grönsaksbuljongen.
  3. Skär korven i skivor och stek dem i matfettet några minuter på varje sida. Bryt broccolin i buketter och skär stjälken i skivor och koka dem i saltat vatten.
  4. Häll av buljongen från rotfrukterna men spara den. Stöt potatis och morötter grovt och späd med buljongen till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera moset med korv, broccoli och senap.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på buljongen/fonden och falukorv. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatisar
  • 4 morötter
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 600 g falukorv
  • 1 msk smör eller margarin
  • 250 g broccoli
  • salt och peppar
  • senap till servering

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2616 kJ / 625 kCal

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer