Pytt på gnocchi, falukorv och grönkål
Pytt med en twist! Här gör vi pytt i panna med färsk gnocchi, strimlad falukorv, skuren grönkål och krispiga rostade hasselnötter. Servera med parmesan och senap. Snabbt, enkelt och en otroligt god vardagsrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019
Ingredienser
4 portioner
400 g falukorv
400 g färsk gnocchi
3 msk smör
150 g skuren grönkål
1 dl rostade hasselnötter
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
riven eller hyvlad parmesan
grovkornig senap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3416 KJ / 808 kCal
Fett43 g
Salt3.02 g
Kolhydrater77 g
Protein25 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag använde lite olika starkare korvar i ställe för falukorv, så gott . /Suss
Susanne
2024-09-08Torrt och tråkigt tycker jag
Jan
2024-09-05Kokade gnocchin som vanligt o stekte sen. De blev lite segkrispiga då o det gillade vi.
Tina
2024-06-28