Pytt på gnocchi, falukorv och grönkål

Pytt med en twist! Här gör vi pytt i panna med färsk gnocchi, strimlad falukorv, skuren grönkål och krispiga rostade hasselnötter. Servera med parmesan och senap. Snabbt, enkelt och en otroligt god vardagsrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Ingredienser
4 portioner
400 g falukorv
400 g färsk gnocchi
3 msk smör
150 g skuren grönkål
1 dl rostade hasselnötter
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
riven eller hyvlad parmesan
grovkornig senap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3416 KJ / 808 kCal
Fett43 g
Salt3.02 g
Kolhydrater77 g
Protein25 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte grönkål mot svartkål och parmesan mot västerbottensost. Gjorde senapsgrädde till (vispad grädde med stark senap i). Blir lite torrt annars.
Anders
2025-02-07Jag använde lite olika starkare korvar i ställe för falukorv, så gott . /Suss
Susanne
2024-09-08Torrt och tråkigt tycker jag
Jan
2024-09-05