Faluwok
Den hederliga falukorven i ny tappning. Falukorv wokad tillsammans med vitkål och morötter smaksatt med senap och saltgurka. Toppa med hackad persilja och servera med kokt potatis och ett grovt bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006
Ingredienser
4 portioner
2 morötter
500 g vitkål (500 g motsvarar 1/2 vitkålshuvud)
2 msk olja
400 g falukorv
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl vatten
2 msk fransk senap
2 hela saltgurkor (alt ättiksgurka)
Till servering
1/2 dl hackad persilja
kokt potatis
grovt bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2440 KJ / 580 kCal
Fett27 g
Kommentar
Mycket gott! Riktig husmanskost. Hade knäckebröd till.
Malin
2006-05-18