Faluwok

46
1
Faluwok

Den hederliga falukorven i ny tappning. Falukorv wokad tillsammans med vitkål och morötter smaksatt med senap och saltgurka. Toppa med hackad persilja och servera med kokt potatis och ett grovt bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Faluwok

Ingredienser

4 portioner
2 morötter
500 g vitkål (500 g motsvarar 1/2 vitkålshuvud)
2 msk olja
400 g falukorv
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl vatten
2 msk fransk senap
2 hela saltgurkor (alt ättiksgurka)

Till servering

1/2 dl hackad persilja
kokt potatis
grovt bröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven, buljongtärningen och brödet.
I övrigt är rätten fri från mjölk och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentar

Malin

2006-05-18

Mycket gott! Riktig husmanskost. Hade knäckebröd till.

Näringsvärde per portion

Energi 2440 KJ / 580 kCal
Fett 27 g
Läs mer om näringsvärden