Faluwok

Betyg 2.9 av 5.
46 personer har röstat
1
Faluwok

Den hederliga falukorven i ny tappning. Falukorv wokad tillsammans med vitkål och morötter smaksatt med senap och saltgurka. Toppa med hackad persilja och servera med kokt potatis och ett grovt bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Faluwok

Ingredienser

4 portioner
2   morötter
500 g  vitkål (500 g motsvarar 1/2 vitkålshuvud)
2 msk  olja
400 g  falukorv
1/2   grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl  vatten
2 msk  fransk senap
2   hela saltgurkor (alt ättiksgurka)

Till servering

1/2 dl  hackad persilja
kokt potatis
grovt bröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven, buljongtärningen och brödet.
I övrigt är rätten fri från mjölk och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
46 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott! Riktig husmanskost. Hade knäckebröd till.

Malin

2006-05-18

Näringsvärde per portion

Energi2440 KJ / 580 kCal
Fett27 g

Testa liknande recept

Falukorvslåda
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Wokad falukorv
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pyttipanna med korv
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falukorvsburgare med ajvarcoleslaw
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wok med falukorv och broccoli
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korvgryta med äpple och vitkål
Betyg 2.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga