Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Faluwok

Den hederliga falukorven i ny tappning. Falukorv wokad tillsammans med vitkål och morötter smaksatt med senap och saltgurka. Toppa med hackad persilja och servera med kokt potatis och ett grovt bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär morötterna i slantar. Skölj och strimla vitkålen.
  2. Woka morötter och kål i oljan i en wok eller stor stekpanna.
  3. Skär falukorven i strimlor och låt fräsa med i woken någon minut.
  4. Smula ner buljongtärningen. Häll i vatten och senap i woken. Låt puttra ca 5 minuter.
  5. Skär ättiksgurkan i strimlor och blanda ner i pannan.
  6. Till servering: Strö över persilja och servera med kokt potatis och gärna ett grovt bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven, buljongtärningen och brödet.
I övrigt är rätten fri från mjölk och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 500 g vitkål (500 g motsvarar 1/2 vitkålshuvud)
  • 2 msk olja
  • 400 g falukorv
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 msk fransk senap
  • 2 hela saltgurkor (alt ättiksgurka)
Till servering
  • 1/2 dl hackad persilja
  • kokt potatis
  • grovt bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2440 kJ / 580 kCal
Fett: 27 g
Läs mer om näringsvärden