Falukorv i ugn med lök och äpple
Lättlagad och mumsig ugnsfalukorv. Lök och äpple fördelas på korven som får en strykning av senap innan den ugnssteks. Servera korven med potatismos och en fräsch sallad.
Ingredienser
4 portioner
550 g falukorv (middagskorv eller kycklingstekkorv)
1 gul lök
1 äpple (gärna katja)
2 msk senap
1 dl riven ost
1 msk ströbröd
Till servering
potatismos
blandad sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan potatismos och sallad.
Energi1847 KJ / 442 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den blev smaskigt god..... med krossade tomater med örtsmak till. 20 min. är alldeles för kort tid. Jag körde på 30 min. och då blev den både klar och "toppfärgad" s.a.s. :)
Robert
2023-02-18Enkelt, snabbt, gott...sådär en vanlig måndagskväll
Agneta
2021-03-01la till både ost och tomater,, super gott.
Lena
2016-01-16