Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gratinée à l'oignon (Gratinerad löksoppa)

Gratinée à l'oignon är en mustig och god soppa med lök, krämig ost och baguette skivor i. Gratinerad löksoppa är en lättlagad rätt och ser mycket inbjudande ut eftersom soppan serveras i ugnsfasta portionsskålar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär löken i tunna skivor. Smält smöret i en stor gryta. Tillsätt löken och fräs på medelhög värme under omrörning i 10-20 minuter, tills löken är mjuk och genomskinlig.
  2. Strö över mjölet och rör om i 2 minuter, tillsätt buljongen, salta och peppra och låt det hela koka upp. Sjud sakta under lock i 45 minuter, rör om då och då.
  3. Rosta brödskivorna i ugnen. Häll upp soppan, fördela brödskivorna i 4 ugnssäkra portionsskålar (för 4 portioner) och strö över osten. Ställ skålarna så nära grillelementet som möjligt på maxvärme tills osten blivit gyllenbrun. Garnera ev med timjan och servera genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 kg gul lök
  • 50 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 1/2 l kött- eller grönsaksbuljong av tärning eller konc fond
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 12 baguetteskivor
  • 100 g ost (gärna lagrad ost, t ex emmenthalerost)
  • ev färsk timjan till garnering
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare