Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pot-eu-feu på kyckling med rotfrukter

Bjud din familj på en sagolik gryta med både kyckling och rotfrukter. Fräs och sjud ihop dina ingredienser tills kycklingen är helt genomkokt och saftig. Duka fram din Pot-au-feu med en krämig pepparrotsröra.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär morötterna i grova slantar. Skala och skär kålrot och potatis i ganska stora bitar. Skölj och strimla purjolöken. Fräs allt i oljan i en stor kastrull och tillsätt vatten, fond, salt och peppar och kryddor.
  2. Låt det koka upp och koka i ca 5 minuter. Lägg sedan i kycklingen, lägg på lock och låt det sjuda ca 20 minuter. Ta upp en kyckling och kolla att den är klar genom att sticka i den och se så att köttsaften är helt klar och inte rosa. Smaka av med salt och peppar från kvarnen.
  3. Blanda crème fraiche med önskad mängd riven pepparrot och servera dig sidan om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 kycklingfiléer (eller välj majskyckling)
  • 3 morötter
  • 6 st mandelpotatisar alt. sparrispotatis eller vanlig
  • 1 bit kålrot (1 bit motsvarar ca 200 g)
  • 20 cm purjolök eller vårlök eller savoykålsblad (20 cm purjolök motsvarar 2 savoykålsblad i bitar)
  • 1 1/2 tsk torkad eller färsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 1/2 l vatten
  • 1 dl konc kycklingfond
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan