Pot-au-feu med kyckling och sensommarprimörer
Pot-au-feu med kyckling och sensommarprimörer är en franskbetonad kycklinggryta som du tillagar i en liten gryta tillsammans med färska primörer, örter, kycklingfond och lite crème fraiche för fyllighetens skull. Kycklinggrytan serveras med bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g kycklingfilé (gärna majskyckling)
1 msk salt
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1 dl grovhackade, färska örter (t ex basilika, körvel och gräslök)
1 l vatten
2 msk konc kycklingfond
600 - 700 g färska primörer (t ex bönor, morötter, knipplök och blomkål)
2 tsk majsstärkelse
1 msk kallt vatten (till redning)
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Ungarna gillade det här skarpt och vi hade tur som hade smarrigt nybakat bröd hemma just idag! Det enda jag (men inte barnen) tyckte var lite synd var att örtkrämen tappade lite drag av att blandas ner i grytan, nästa gång ska jag spara några klickar i en skål och servera bredvid!
Katrina
2010-08-31