Pot-au-feu med kyckling och sensommarprimörer

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Pot-au-feu med kyckling och sensommarprimörer

Pot-au-feu med kyckling och sensommarprimörer är en franskbetonad kycklinggryta som du tillagar i en liten gryta tillsammans med färska primörer, örter, kycklingfond och lite crème fraiche för fyllighetens skull. Kycklinggrytan serveras med bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Pot-au-feu med kyckling och sensommarprimörer

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g kycklingfilé (gärna majskyckling)
1 msk salt
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1 dl grovhackade, färska örter (t ex basilika, körvel och gräslök)
1 l vatten
2 msk konc kycklingfond
600 - 700 g färska primörer (t ex bönor, morötter, knipplök och blomkål)
2 tsk majsstärkelse
1 msk kallt vatten (till redning)
nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Ungarna gillade det här skarpt och vi hade tur som hade smarrigt nybakat bröd hemma just idag! Det enda jag (men inte barnen) tyckte var lite synd var att örtkrämen tappade lite drag av att blandas ner i grytan, nästa gång ska jag spara några klickar i en skål och servera bredvid!

Katrina

2010-08-31

Testa liknande recept

Rimmad kyckling med dragonsås
Betyg 3.3 av 5.
40 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kycklingfilé med broccoli och fullkornsris
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rimmad örtkycklingfilé
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pot au feu med rimmad kyckling och örtkräm
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Avokadosoppa - retro
Betyg 2.7 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokt kycklingfilé med örtsås
Betyg 4.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga