Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pot-au-feu med kyckling och sensommarprimörer

Pot-au-feu med kyckling och sensommarprimörer är en franskbetonad kycklinggryta som du tillagar i en liten gryta tillsammans med färska primörer, örter, kycklingfond och lite crème fraiche för fyllighetens skull. Kycklinggrytan serveras med bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in kycklingfiléerna med salt. Ställ i kylen och rimma ca 30 minuter.
  2. Skala och hacka vitlöken. Mixa vitlök, crème fraiche och örter med stavmixer eller i matberedare.
  3. Koka upp vatten och kycklingfond i en stor kastrull.
  4. Torka av kycklingen. Lägg den i kastrullen. Låt sjuda under lock tills kycklingen är genomkokt, det tar 5–10 minuter. Lyft upp den och lägg åt sidan. Spara buljongen.
  5. Dela de största grönsakerna i bitar. Koka grönsakerna i buljongen, börja med dem som har längst koktid. Lägg i resten vart efter. Koka dem nästan mjuka under lock.
  6. Blanda ut majsstärkelsen med kallt vatten. Rör ner i grytan. Låt sjuda ca 2 minuter.
  7. Blanda ner örtkrämen i buljongen och låt den bli varm. Smaka av med peppar.
  8. Skär kycklingfiléerna i skivor på snedden. Lägg ner dem i örtsåsen. Servera i djupa tallrikar med ett gott surdegsbröd att doppa i såsen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). 

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g kycklingfilé (gärna majskyckling)
  • 1 msk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grovhackade, färska örter (t ex basilika, körvel och gräslök)
  • 1 l vatten
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 700 g färska primörer (t ex bönor, morötter, knipplök och blomkål)
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • 1 msk kallt vatten (till redning)
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?