Pot-au-feu med kyckling och sensommarprimörer

2
1
Pot-au-feu med kyckling och sensommarprimörer

Pot-au-feu med kyckling och sensommarprimörer är en franskbetonad kycklinggryta som du tillagar i en liten gryta tillsammans med färska primörer, örter, kycklingfond och lite crème fraiche för fyllighetens skull. Kycklinggrytan serveras med bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Pot-au-feu med kyckling och sensommarprimörer

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g kycklingfilé (gärna majskyckling)
1 msk salt
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1 dl grovhackade, färska örter (t ex basilika, körvel och gräslök)
1 l vatten
2 msk konc kycklingfond
600 - 700 g färska primörer (t ex bönor, morötter, knipplök och blomkål)
2 tsk majsstärkelse
1 msk kallt vatten (till redning)
nymalen svartpeppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Katrina

2010-08-31

Ungarna gillade det här skarpt och vi hade tur som hade smarrigt nybakat bröd hemma just idag! Det enda jag (men inte barnen) tyckte var lite synd var att örtkrämen tappade lite drag av att blandas ner i grytan, nästa gång ska jag spara några klickar i en skål och servera bredvid!