Gräddkokt palsternacka med rosmarin och bresaola
Koka palsternackan och rör sedan ner den hackade rosmarinen. Tillsätt kronärtkockskrämen och vänd ner babyspenat innan du serverar med nykokt spagetti och toppar med bresaola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018
Ingredienser
4 portioner
500 g palsternacka
1 rödlök
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 kruka rosmarin
4 port spaghetti
1/2 dl kronärtskockscrème
salt
peppar
65 g babyspenat
3 förp bresaola (à 70 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2919 KJ / 698 kCal
Fett28 g
Salt4 g
Kolhydrater74 g
Protein33 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi hoppade över kronärtskocka, bresola och rosmarin. Blev en mild och bra rätt för de små barnen :) Glöm inte att mixa såsen när den är klar!
Rebecca
2023-03-06Håller med Sara nedanför. Ingen balans i rätten alls om man går på dessa måtten. För mycket rosmarin var dödsstöten som gjorde att varken jag eller mina sambo klarade av att äta upp maten. Fick till och med slänga matlådorna eftersom ingen av oss ville ta med dem till jobbet. Uugh...
Linda
2018-04-10tråkigt när man får 50gr palsternacka och receptet säger 500g.
Magnus
2018-03-28Hej Magnus! Det känns som något belv fel här. Ta kontakt med butiken så kan ni säkert lösa det. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-03-29