Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gräddkokt palsternacka med rosmarin och bresaola

Koka palsternackan och rör sedan ner den hackade rosmarinen. Tillsätt kronärtkockskrämen och vänd ner babyspenat innan du serverar med nykokt spagetti och toppar med bresaola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skala och skär palsternackorna i bitar. Skala och skiva löken. Koka palsternackan mjuk med löken i grädde och mjölk i en kastrull. Hacka och rör i rosmarinen.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Rör ner kronärtskockskrämen i palsternackorna och låt det bli varmt, smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd ner spenaten i palsternackorna och servera med pasta och bresaola.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kronärtskockskrämen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g palsternacka
  • 1 rödlök
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 4 port spaghetti
  • 1/2 dl kronärtskockscrème
  • salt
  • peppar
  • 65 g babyspenat
  • 3 förp bresaola (à 70 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2919 kJ / 698 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept