Kronärtskockspasta med lufttorkad skinka

Här kommer en smarrig pasta. Kronärtskockskrämen tillför en härlig smak av kronärtskocka, vitlök och örter som gifter sig med broccolin alldeles finfint. Till pastan serveras lufttorkad skinka och sallad. Ät och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2021

Ingredienser
4 portioner
250 g broccoli
4 port spaghetti
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
1 förp kronärtskockscrème (à 130 g)
salt
peppar
250 g lufttorkad skinka
65 g mâchesallad
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2950 KJ / 707 kCal
Fett37 g
Salt4 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kokade färska jordärtskockor och mosade de när de kallnade med cremefräischen blir en fin smak!! Samtidigt som pastan kokar så ingen tidsskillnad Loved it!!!!
Karen
2022-07-01Helt ok, ganska smaklös.
Lisa
2021-11-17Jättegott, och så enkel att laga.
Anna-karin
2021-11-14