Gräddig stroganoff med morötter

Betyg 4.3 av 5.53 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Gräddig stroganoff med morötter

Vem tackar nej till en gräddig stroganoff? Inte vi i alla fall! Här kokas såsen upp på grädde och pastasås, och korven skivas och steks innan den åker i grytan. Ät ihop med kokt ris och lite sallad. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021

Gräddig stroganoff med morötter

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
3 morötter
550 g falukorv
4 port ris eller annat gryn
1/2 msk olja
1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
1 1/2 dl vispgrädde
salt
peppar
1 huvudsallad

Gör så här

00:05:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Denna variant av korv stroganoff smakade väldigt gott. Jag använde krossade tomater som jag kryddade med basilika och matgrädde istället för vispgrädde.

    Sylwia

  • Jättegott! Hackade löken, rev morötterna grovt och skar korven i tärningar. Hela familjen tyckte om det! Det var dock lite svårt att få färg på korven när hela pannan var full av rivna morötter, så nästa gång steker jag nog korven först separat.

    Terese

  • Fick koka 10 min extra för att få morötterna något mjuka iaf

    Elin

  • Föredrar med dijonsenap, soja, matlagningsgrädde, lite mjölk och tomatpuré! Men kul att prova denna också.

    Pontus

  • Underbar vardagsrätt😋

    Jeanette

  • Till Marie. Om du nu tycker att maten bli för fet med standard produkter, står det dig helt fritt att använda produkter med mindre fett.

    Per oskar

  • Gott och lättlagat. Jag tillsatte 1/2 msk fransk senap för klassisk stroganoff-länsla. Har också provat med sweet-chili- kycklingstrimlor istället för falukorv, blev lika bra.

    Lena

  • Grymt gott. Krämig och smakrik. Fast vi hade ingen pastasås/tomatsås så drog i lite tomatpuré, chilisås och en Créme Fraîche Tomat&Basilila, lite vatten samt kryddade på extra med basilika och svartpeppar. Fick reducera en stund medans riset kokade 👌🏻

    Jimmy

  • Den här kommentaren gäller inte detta specifika recept utan det gäller samtliga recept. Jag förstår inte varför ni i nästan alla recept väljer det feta alternativen på mejeriprodukter, och varför använda vispgrädde i mat när det finns matlagningsgrädde? Att man någon gång lyxar till sin mat (i så fall på helgen) är väl ok, men att äta vispgrädde och andra feta produkter i vardagsmaten känns inte bra.

    Marie

Näringsvärde per portion

Energi3388 KJ / 816 kCal
Fett46 g
Salt4.4 g
Kolhydrater72 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Gräddig Stroganoff med gurkstavar
    Betyg 4.1 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Korvstroganoff med sallad och ris
    Betyg 4.3 av 5.95 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Korvstroganoff med ris och gurka
    Betyg 4.1 av 5.59 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Falukorv- och grönsaksfräs
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Korv Stroganoff masala med broccoli
    Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Korvgryta med krämig tomatsås
    Betyg 3.9 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad