Gräddig stroganoff med morötter
Vem tackar nej till en gräddig stroganoff? Inte vi i alla fall! Här kokas såsen upp på grädde och pastasås, och korven skivas och steks innan den åker i grytan. Ät ihop med kokt ris och lite sallad. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
3 morötter
550 g falukorv
4 port ris eller annat gryn
1/2 msk olja
1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
1 1/2 dl vispgrädde
salt
peppar
1 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3388 KJ / 816 kCal
Fett46 g
Salt4.4 g
Kolhydrater72 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Hackade löken, rev morötterna grovt och skar korven i tärningar. Hela familjen tyckte om det! Det var dock lite svårt att få färg på korven när hela pannan var full av rivna morötter, så nästa gång steker jag nog korven först separat.
Terese
2023-01-16Fick koka 10 min extra för att få morötterna något mjuka iaf
Elin
2022-08-11Föredrar med dijonsenap, soja, matlagningsgrädde, lite mjölk och tomatpuré! Men kul att prova denna också.
Pontus
2022-03-12