Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Korvstroganoff med ris och gurka

En stroganoff med crème fraiche blir krämig och den extra lilla udden av syrlighet ger den något extra. Korvstroganoff är en enkel vardagsfavorit – men med det här receptet får du snabbt mycket smak och extra tomat tack vare att du utgår från pastasås istället för tomatpuré. Gott med krispiga gurkastavar till!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Skär korven i bitar.
  3. Stek korven i oljan tills det får lite färg. Lägg i löken och fräs ytterligare någon minut.
  4. Sänk värmen, rör ner pastasås, crème fraiche och paprikapulver. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär gurkan i stavar.
  6. Servera korvstroganoffen med ris och gurka.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Klimattips

För en mer hälsosam och klimatsmart rätt byt falukorven mot kycklingkorv och använd lätt crème fraiche 15 % istället för 34 % så minskar du klimatpåverkan med 67 %. Köp gärna svenskt och ekologiskt kött för djuren och miljöns skull. Våga vego: byt ut falukorven mot den goda osten halloumi och minska klimatpåverkan med 30 %.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • ca 500 g falukorv
  • 390 g pastasås tomat & basilika
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • 4 port ris
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3265 kJ / 780 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer