Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Korvstroganoff med ris och gurka

En stroganoff med crème fraiche blir krämig och den extra lilla udden av syrlighet ger den något extra. Korvstroganoff är en enkel vardagsfavorit – men med det här receptet får du snabbt mycket smak och extra tomat tack vare att du utgår från pastasås istället för tomatpuré. Gott med krispiga gurkastavar till!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Skär korven i bitar.
  3. Stek korven i oljan tills det får lite färg. Lägg i löken och fräs ytterligare någon minut.
  4. Sänk värmen, rör ner pastasås, crème fraiche och paprikapulver. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär gurkan i stavar.
  6. Servera korvstroganoffen med ris och gurka.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Klimattips

För en mer hälsosam och klimatsmart rätt byt falukorven mot kycklingkorv och använd lätt crème fraiche 15 % istället för 34 % så minskar du klimatpåverkan med 67 %. Köp gärna svenskt och ekologiskt kött för djuren och miljöns skull. Våga vego: byt ut falukorven mot den goda osten halloumi och minska klimatpåverkan med 30 %.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 gul lök
  • ca 600 g falukorv
  • 390 g pastasås tomat & basilika
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3796 kJ / 908 kCal