Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gräddig Stroganoff med gurkstavar

Underskatta aldrig en klassiker! Falukorven skivas och skärs i önskad storlek och form. Blanda sedan ned pastasåsen och grädden, och låt allt kokta samman. Avnjut rätten ihop med kokt ris, och krispiga och törstsläckande gurkstavar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär korven i bitar och stek på medelvärme i oljan i en gryta eller stekpanna några minuter.
  3. Blanda ner pastasås och grädde och låt småkoka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Skär gurkan i bitar.
  5. Servera stroganoffen med ris och gurka.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut pastasåsen mot finkrossade tomater. Smaka av med salt och peppar. Använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut pastasåsen mot finkrossade tomater. Smaka av med salt och peppar. Byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 förp falukorv (à 550 g)
  • 1/2 msk olja
  • 400 g pastasås tomat & crème fraiche
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
Till servering
  • 1 gurka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3121 kJ / 746 kCal