Gräddig Stroganoff med gurkstavar

Underskatta aldrig en klassiker! Falukorven skivas och skärs i önskad storlek och form. Blanda sedan ned pastasåsen och grädden, och låt allt kokta samman. Avnjut rätten ihop med kokt ris, och krispiga och törstsläckande gurkstavar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2018

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 förp falukorv (à 550 g)
1/2 msk olja
400 g pastasås tomat & crème fraiche
2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
Till servering
1 gurka
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut pastasåsen mot finkrossade tomater. Smaka av med salt och peppar. Använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut pastasåsen mot finkrossade tomater. Smaka av med salt och peppar. Byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3121 KJ / 746 kCal
Fett44 g
Salt5 g
Kolhydrater65 g
Protein23 g
Kommentarer