Färska köttbullar med gräddsås och gurka
Köttbullar med gräddsås är en riktig klassiker i många hem. Här serveras färska färdiga köttbullar med inlagd gurka som du själv gör. En krämig gräddsås gör köttbullarna sällskap och du gör den genom att koka ihop bland annat grädde och buljong. Fantastiskt gott med köttbullarna och den syrliga gurkan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Gurka
1/2 msk ättika (12%)
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 gurka
1 kruka persilja
Köttbullar
600 g färska köttbullar
1 msk smör eller margarin
Gräddsås
1 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2845 KJ / 680 kCal
Fett38 g
Salt5 g
Kolhydrater52 g
Protein31 g
Kommentarer
Hej Marika! Om det saknas något i kassen behöver du tyvärr gå tillbaka till butiken så hjälper de dig säkert att komplettera. Säkert någon som bara missat det av misstag. Hälsningar Michelel
Redaktionen
2016-04-04Åt gurkan som den var i stället Köttbullarna var jätte goda Hade lite honung och soja i såsen Gott
Ann-theres
2016-03-31Ska inte gurkan ligga i vatten oxå? Blev jätte starkt när de bara låg i ättika,socker, salt och peppar? Sockret kunde inte lösa sig i den lilla vätskan.. Tyvärr flopp här hemma :(
Emma
2016-03-31