Köttbullar med gräddsås är en riktig klassiker i många hem. Här serveras färska färdiga köttbullar med inlagd gurka som du själv gör. En krämig gräddsås gör köttbullarna sällskap och du gör den genom att koka ihop bland annat grädde och buljong. Fantastiskt gott med köttbullarna och den syrliga gurkan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2016
Läs noga ingrediensförteckningen på köttbullarna och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Marika! Om det saknas något i kassen behöver du tyvärr gå tillbaka till butiken så hjälper de dig säkert att komplettera. Säkert någon som bara missat det av misstag. Hälsningar Michelel
Redaktionen
2016-04-04Åt gurkan som den var i stället Köttbullarna var jätte goda Hade lite honung och soja i såsen Gott
Ann-theres
2016-03-31Ska inte gurkan ligga i vatten oxå? Blev jätte starkt när de bara låg i ättika,socker, salt och peppar? Sockret kunde inte lösa sig i den lilla vätskan.. Tyvärr flopp här hemma :(
Emma
2016-03-31