Skogstoast med svamp, blåbärschutney och örtsallad

5
2
Skogstoast med svamp, blåbärschutney och örtsallad

Svamp och blåbär är självklara inslag i den svenska skogen. I det här receptet smaksätter de en modern och vacker toast där smakerna speglar speglar det vilda i naturen.

Skriv ut
Skogstoast med svamp, blåbärschutney och örtsallad

Ingredienser

4 portioner

Picklade trattkantareller

2 dl
rörsocker
1/2 tsk
salt
3 dl
vatten
1 dl
ättika (12%)
5 dl
trattkantareller

Blåbärschutney

2
schalottenlökar
1 tsk
olja
250 g
blåbär
1/2 dl
vitvinsvinäger
1/2 dl
vatten
-
salt

Hasselnötssmör

1 1/2 dl
skalade rostade hasselnötter
2 msk
smör
-
salt
-
peppar

Smörstekta kantareller

5 dl
kantareller
2 msk
rumsvarmt smör

Smörstekt surdegsbröd

4
skivor surdegsbröd
1 msk
smör

Till servering

krasse
solrosskott
mangold

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Christer

2019-02-04

Tummen upp från gästerna!! Trattisar, Chutney och hasselnötssmör kan med fördel förberedas. Det smörstekta ska göras vid före servering. Använde torkad och förvälld svamp med gott resultat, men färs svamt blir säkert ett snäpp godare.

Krister

2018-07-31

Supergott :-) Trattisar gick inte att hitta så jag picklade vanliga kantareller. Enkelt att förbereda och sen montera när gästerna kommer.

Näringsvärde per portion

Energi 1891 KJ / 452 kCal
Fett 32 g
Salt 0.95 g
Kolhydrater 29 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept