Skogstoast med svamp, blåbärschutney och örtsallad
Svamp och blåbär är självklara inslag i den svenska skogen. I det här receptet smaksätter de en modern och vacker toast där smakerna speglar speglar det vilda i naturen.
Ingredienser
4 portioner
Picklade trattkantareller
2 dl rörsocker
1/2 tsk salt
3 dl vatten
1 dl ättika (12%)
5 dl trattkantareller
Blåbärschutney
2 schalottenlökar
1 tsk olja
250 g blåbär
1/2 dl vitvinsvinäger
1/2 dl vatten
salt
Hasselnötssmör
1 1/2 dl skalade rostade hasselnötter
2 msk smör
salt
peppar
Smörstekta kantareller
5 dl kantareller
2 msk rumsvarmt smör
Smörstekt surdegsbröd
4 skivor surdegsbröd
1 msk smör
Till servering
krasse
solrosskott
mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1891 KJ / 452 kCal
Fett32 g
Salt0.95 g
Kolhydrater29 g
Protein8 g
Kommentarer
Tummen upp från gästerna!! Trattisar, Chutney och hasselnötssmör kan med fördel förberedas. Det smörstekta ska göras vid före servering. Använde torkad och förvälld svamp med gott resultat, men färs svamt blir säkert ett snäpp godare.
Christer
2019-02-04Supergott :-) Trattisar gick inte att hitta så jag picklade vanliga kantareller. Enkelt att förbereda och sen montera när gästerna kommer.
Krister
2018-07-31