Gös med brynt matjessmör
Smakrik och smart sommarmat utan stress, det brynta smöret med matjes och lök kan göras en stund i förväg. Hittar du ingen gös så går torsk eller abborre precis lika bra.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014
Ingredienser
4 portioner
100 g smör
1 kruka dill
700 g färskpotatis
1 gul lök
1 citron
100 g matjessill
700 g färsk gösfilé
smör till stekning
1 tsk salt
ev blommor av gräslök till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2341 KJ / 559 kCal
Fett30 g
Salt3.9 g
Kolhydrater29 g
Protein42 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Umamibomb! Ny favorit!
Olle
2024-08-25Jättegott, mycket smak!
Karin
2021-08-28