Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Knäckesnittar med matjessill, färskpotatis och gräslök

Midsommarmat som snitt eller tilltugg. Knäckebröd med färskpotatis och sill är lika gott som snabbt och lätt att laga. Toppa med en klick smetana, ett gräddigt, östeuropeiskt alternativ till crème fraiche.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, skrapa och koka potatisen. Häll av vattnet från potatisen. Krossa den med en träslev tillsammans med smetana. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Skär gräslöken fint och tillsätt i potatisen.
  3. Till servering: Fördela potatiskrosset på knäckebrödsbitar och toppa med matjessill.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g färskpotatis
  • 2 dl smetana
  • flingsalt
  • peppar
  • 1 kruka gräslök
  • 1 burk matjessill i bit (à ca 200 g)
Till servering
  • knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1813 kJ / 431 kCal