Knäckesnittar med matjessill, färskpotatis och gräslök

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Knäckesnittar med matjessill, färskpotatis och gräslök

Midsommarmat som snitt eller tilltugg. Knäckebröd med färskpotatis och sill är lika gott som snabbt och lätt att laga. Toppa med en klick smetana, ett gräddigt, östeuropeiskt alternativ till crème fraiche.

Knäckesnittar med matjessill, färskpotatis och gräslök

Ingredienser

4 portioner
400 g  färskpotatis
2 dl  smetana
flingsalt
peppar
1   kruka gräslök
1   burk matjessill i bit (à ca 200 g)

Till servering

knäckebröd

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1813 KJ / 431 kCal
Fett30 g
Kolhydrater29.2 g
Protein9.8 g

Testa liknande recept

Matjessill med lök och kaviargrädde
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerat matjesknäcke
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Krämig matjessill med äpple, rödlök, ägg och smetana
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Matjessillröra med ägg, rödlök och senap
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga