Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskgryta med curry och broccoli

Den goda och matiga fiskgrytan med currysmak går snabbt att få på bordet. Du gör den av bland annat alaska pollock, vispgrädde, buljong, majsstärkelse och curry. Servera den rykande grytan med kokt potatis och krispig broccoli. Klart på under 30 minuter!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om det är fryst.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Skala stjälken på broccolin och skiva den. Skär resten i buketter. Koka i saltat vatten ca 4 minuter.
  4. Koka upp grädde, vatten, buljongtärning och curry. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite vatten och låt koka i några minuter.
  5. Skär fisken i bitar och lägg ner den i såsen och låt sjuda ca 5 minuter.
  6. Servera fiskgrytan med kokt potatis och broccoli.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj havre, soja eller risbaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g alaska pollock
  • 900 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 1 msk curry
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2122 kJ / 508 kCal