Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsfisk med pizzatäcke

När man behöver liva upp en ibland lite tråkig vit fisk, åker den in i ugnen ihop med passerade tomater, chilisås och riven ost. En härlig fiskgratäng med pizzaassociationer serveras med kokt potatis och broccoli. Låt maten tysta mun…

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken (om fryst används).
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Koka potatisen.
  4. Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra.
  5. Blanda passerade tomater, chilisås och oregano i en skål. Häll såsen över fisken. Strö på osten och sätt in formen mitt i ugnen och tillaga tills innertemperaturen på fisken är 56°C, ca 20 minuter.
  6. Skala stammen på broccolin och skär broccolin i klyftor. Koka den ca 4 minuter i saltat vatten. 
  7. Servera pizzafisken med potatis och broccoli.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 600 g alaska pollock
  • salt
  • peppar
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk oregano
  • 150 g riven ost
  • 250 g broccoli
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1969 kJ / 467 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer