Fiskgryta med saffran och kålrabbi | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskgryta med saffran och kålrabbi

En härlig gryta för hektiska vardagar. Grytbasen är en saffranssås som får sällskap av kålrabbi, som påminner i smaken lite om broccoli och blomkål men är sötare och mildare. Fräsch salladslök vänds ner sist av allt i denna ljuvliga gryta!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Skala och skär kålrabbin i små tärningar, lägg den i en stor kastrull. Blanda ner saffranssåsen och buljongen och koka kålrabbin. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
  4. Ansa och skiva salladslöken.
  5. Skär fisken i 5 cm stora bitar och lägg ner i kastrullen. Låt fisken sjuda under lock tills den är klar, ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och vänd ner salladslöken.
  6. Servera fiskgrytan med potatisen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g alaska pollock
  • 900 g fast potatis
  • 300 g kålrabbi
  • 280 g pastasås zafferano
  • 2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2339 kJ / 566 kCal