Fiskgryta med saffran och kålrabbi

6
5
Fiskgryta med saffran och kålrabbi

En härlig gryta för hektiska vardagar. Grytbasen är en saffranssås som får sällskap av kålrabbi, som påminner i smaken lite om broccoli och blomkål men är sötare och mildare. Fräsch salladslök vänds ner sist av allt i denna ljuvliga gryta!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2014

Fiskgryta med saffran och kålrabbi

Ingredienser

4 portioner
700 g alaska pollock
900 g fast potatis
300 g kålrabbi
280 g pastasås zafferano
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 tsk majsstärkelse
1/2 påse salladslök (à 125 g)
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Redaktionen

2014-02-07

Hej! Det finns saffransås som är en färdig sås från Paolos. Den heter ”Zafferano”. Annars kan man göra egen http://www.ica.se/recept/saffranssas-302584/

Susanne

2014-02-05

Tack för det Håkan...som vi har letat i alla ICA affärer o frågat personalen..men ingen visste...Så tur att du skrev det =)

Håkan

2014-02-04

Saffranssåsen utgick ur ICAs sortiment 2006. Recept på såsen finns att hämta på ICAs hemsida.

Näringsvärde per portion

Energi 2339 KJ / 566 kCal
Fett 21.3 g
Kolhydrater 50.9 g
Protein 37.1 g
Läs mer om näringsvärden