Fiskgryta med saffran och kålrabbi
En härlig gryta för hektiska vardagar. Grytbasen är en saffranssås som får sällskap av kålrabbi, som påminner i smaken lite om broccoli och blomkål men är sötare och mildare. Fräsch salladslök vänds ner sist av allt i denna ljuvliga gryta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2014
Ingredienser
4 portioner
700 g alaska pollock
900 g fast potatis
300 g kålrabbi
280 g pastasås zafferano
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 tsk majsstärkelse
1/2 påse salladslök (à 125 g)
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2339 KJ / 566 kCal
Fett21.3 g
Kolhydrater50.9 g
Protein37.1 g
Kommentarer
Hej! Det finns saffransås som är en färdig sås från Paolos. Den heter ”Zafferano”. Annars kan man göra egen http://www.ica.se/recept/saffranssas-302584/
Redaktionen
2014-02-07Tack för det Håkan...som vi har letat i alla ICA affärer o frågat personalen..men ingen visste...Så tur att du skrev det =)
Susanne
2014-02-05Saffranssåsen utgick ur ICAs sortiment 2006. Recept på såsen finns att hämta på ICAs hemsida.
Håkan
2014-02-04