Gnocchi med bacon- och pinjeströssel
![Gnocchi med bacon- och pinjeströssel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16413/cf_259/gnocchi_med_bacon-_och_pinjestrossel.jpg)
Gnocchi med bacon- och pinjeströssel är en trevlig och uppskattad pastarätt. Vitlök, champinjoner och parmesanost är fantastiskt tillsammans med sältan från bacon.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007
![Gnocchi med bacon- och pinjeströssel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16413/cf_259/gnocchi_med_bacon-_och_pinjestrossel.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 förpackningar färsk gnocchi (à 500 g)
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 paket tärnat bacon (à 140 g)
25 g pinjenötskärnor
2 påsar babyspenat (à 80 g)
färskriven parmesan
flingsalt
nymalen svartpeppar
För alla
Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd gnocchi/kroppkaksmix från Oldana AB eller glutenfri specialpasta.
Gör mjölkfri: byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ. Uteslut smöret.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1720 KJ / 410 kCal
Fett17 g
Kommentarer
Godare att steka gnocchin knaprig i smör och olja efter de kokat
Kamilla
2021-10-25Så gott, använder dock dubbelt med bacon, en liten gul lök och en skvätt grädde som höjer smakerna enormt!!
Ida
2020-01-31Gott men vi tyckte att det blev lite klistrigt så nästa gång blir det lite sås.
Helena
2020-01-30