Gnocchi med bacon- och pinjeströssel

10
6
Gnocchi med bacon- och pinjeströssel

Gnocchi med bacon- och pinjeströssel är en trevlig och uppskattad pastarätt. Vitlök, champinjoner och parmesanost är fantastiskt tillsammans med sältan från bacon.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Gnocchi med bacon- och pinjeströssel

Ingredienser

4 portioner
2 förpackningar färsk gnocchi (à 500 g)
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 paket tärnat bacon (à 140 g)
25 g pinjenötskärnor
2 påsar babyspenat (à 80 g)
färskriven parmesan
flingsalt
nymalen svartpeppar

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd gnocchi/kroppkaksmix från Oldana AB eller glutenfri specialpasta.
Gör mjölkfri: byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ. Uteslut smöret.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Kamilla

2021-10-25

Godare att steka gnocchin knaprig i smör och olja efter de kokat

Ida

2020-01-31

Så gott, använder dock dubbelt med bacon, en liten gul lök och en skvätt grädde som höjer smakerna enormt!!

Helena

2020-01-30

Gott men vi tyckte att det blev lite klistrigt så nästa gång blir det lite sås.

Näringsvärde per portion

Energi 1720 KJ / 410 kCal
Fett 17 g
Läs mer om näringsvärden