Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gnocchi med bacon- och pinjeströssel

Gnocchi med bacon- och pinjeströssel är en trevlig och uppskattad pastarätt. Vitlök, champinjoner och parmesanost är fantastiskt tillsammans med sältan från bacon.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga gnocchin enligt anvisning på paketet.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Skär svampen i bitar.
  3. Knaperstek bacon i en stekpanna. Tillsätt vitlök, svamp och pinjekärnor. Låt fräsa ett par minuter.
  4. Vänd ner gnocchin och spenaten. Salta och peppra. Servera med parmesan och gärna en tomatsallad med lök. Det lilla extra blir det om man droppar över lite brynt smör.

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd gnocchi/kroppkaksmix från Oldana AB eller glutenfri specialpasta.
Gör mjölkfri: byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ. Uteslut smöret.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förpackningar färsk gnocchi (à 500 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g champinjoner
  • 1 paket tärnat bacon (à 140 g)
  • 25 g pinjenötskärnor
  • 2 påsar babyspenat (à 80 g)
  • färskriven parmesanost
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1720 kJ / 410 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden