Gnocchi med bacon- och pinjeströssel

Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
6
Gnocchi med bacon- och pinjeströssel

Gnocchi med bacon- och pinjeströssel är en trevlig och uppskattad pastarätt. Vitlök, champinjoner och parmesanost är fantastiskt tillsammans med sältan från bacon.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Gnocchi med bacon- och pinjeströssel

Ingredienser

4 portioner
2   förpackningar färsk gnocchi (à 500 g)
2   vitlöksklyftor
250 g  champinjoner
1   paket tärnat bacon (à 140 g)
25 g  pinjenötskärnor
2   påsar babyspenat (à 80 g)
färskriven parmesan
flingsalt
nymalen svartpeppar

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd gnocchi/kroppkaksmix från Oldana AB eller glutenfri specialpasta.
Gör mjölkfri: byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ. Uteslut smöret.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Godare att steka gnocchin knaprig i smör och olja efter de kokat

Kamilla

2021-10-25

Så gott, använder dock dubbelt med bacon, en liten gul lök och en skvätt grädde som höjer smakerna enormt!!

Ida

2020-01-31

Gott men vi tyckte att det blev lite klistrigt så nästa gång blir det lite sås.

Helena

2020-01-30

Näringsvärde per portion

Energi1720 KJ / 410 kCal
Fett17 g

Testa liknande recept

Potatisgnocchi med svamp, bacon och pinjenötter
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastagnocchi med bacon och salvia
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt gnocchi med bacon och kryddpeppar
Betyg 4.3 av 5.
154 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostas med krämig gnocchi
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pesto med ramslök
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta- & avokadosallad
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga