Glutenfria pepparkakor

Knapriga och ljuvligt goda pepparkakor! Ett perfekt recept för de med känsliga magar. Gör degen dagen före gräddningen och låt den stå kyld. Servera de nygräddade glutenfria pepparkakorna med ett glas iskall mjölk.

Ingredienser
60 st
1 dl vispgrädde
1 dl mörk sirap
1 3/4 dl strösocker
1 msk malen kanel
1/2 msk malen kardemumma
1/2 msk malen ingefära
1/2 msk malen kryddnejlika
125 g smör
400 g fin mjölmix
1 dl kikärtsmjöl
3 msk psylliumfröskal (husk)
1 tsk bikarbonat
Garnering
kristyr (se länk i text för recept)
Gör så här
00:15:00
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi283 KJ / 68 kCal
Fett3 g
Salt0.1 g
Kolhydrater10 g
Protein1 g
Kommentar
Håller med nedanstående kommentar om att de blev smuliga och ganska smaklösa. Dessutom brändes flesta plåten efter 5 minuter, så andra plåten tog jag ut efter 4,5 minut och då blev de fint gräddade. Kommer testa ett annat recept nästa jul, alternativt dubblera mängden kryddor så att det smakar godare.
Maria
2024-12-04Hej Maria! Vi har nu helt gjort om receptet och därmed tagit bort gamla kommentarer. Hoppas du och ni andra som kommenterat ska gilla detta recept bättre :) Hälsningar Ulirka
ICA-köket
2025-06-25