Glutenfri mjölmix

31
11
Glutenfri mjölmix

Det är lätt som en plätt att blanda egen glutenfri mjölmix. Du gör den med majsmjöl, havremjöl, rismjöl och potatismjöl. Förvara den glutenfria mjölmixen i en lufttät burk. Använd sedan mjölmixen till bröd, kakor, pannkakor, pajdeg med mera.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Glutenfri mjölmix

Ingredienser

Ger 1 liter
3 dl majsmjöl
4 dl havremjöl (rent för glutenfritt)
2 dl rismjöl
1 dl potatismjöl

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Näringsberäkningen är per liter mjöl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Barbro

2022-08-26

Hej jag klarar inte av have. Hu blandar jag då mjölet, tar bara bort havremjölet?

Marie

2022-06-02

Kan säga att havre är inte ren så känsliga som behöver naturligt glutenfritt fixar inte det

Sofia

2020-04-23

Hej. Eftersom ris innehåller arsenik vill jag undvika baka med rismjöl. Kan jag byta ut det?

Redaktionen ICAse

2020-04-27

Hej Sofia! Det är inget vi har provat göra men. Eftersom rismjöl innehåller mycket stärkelse skulle jag tro att du kan byta ut rismjöl mot majsstärkelse och potatismjöl. Du får gärna skriva här i receptet hur du gjorde och hur det gick om du bakade något på detta mjöl. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 8717 KJ / 2087 kCal
Fett 17 g
Salt 0.05 g
Kolhydrater 410 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden