Glutenfri mjölmix
Det är lätt som en plätt att blanda egen glutenfri mjölmix. Du gör den med majsmjöl, havremjöl, rismjöl och potatismjöl. Förvara den glutenfria mjölmixen i en lufttät burk. Använd sedan mjölmixen till bröd, kakor, pannkakor, pajdeg med mera.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
1 liter
3 dl majsmjöl
4 dl havremjöl (rent för glutenfritt)
2 dl rismjöl
1 dl potatismjöl
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsberäkningen är per liter mjöl.
Energi8717 KJ / 2087 kCal
Fett17 g
Salt0.05 g
Kolhydrater410 g
Protein49 g
Kommentarer
Hur kan jag baka bröd från vanlig o färdig mixmjöl som jag köper från Ica?
Sarab
2023-04-19Hej Sarab! Sök efter glutenfritt bröd på ica.se så hittar du lite olika förslag t ex dessa: https://www.ica.se/recept/glutenfritt-kuvertbrod-713652/ https://www.ica.se/recept/glutenfritt-brod-689351/ eller https://www.ica.se/recept/glutenfri-fiberfralla-335776/ Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-04-19Kan man använda denna mix till pastadeg?/ Jenny
Jenny
2023-04-16Hej Jenny! Vi har inte provat göra pasta på denna deg och vi är lite tveksamma om den kommer bli elastisk nog och hålla ihop. Om du provar får du gärna skriva en kommentar här i receptet. Det är säkert flera kunder som vill veta. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-04-18Använder mjölmixen kontinuerligt, fungerar mycket bra till det mesta. Lägger till fiberhusk om jag ska baka något bröd-/bullaktigt som behöver hålla ihop.
Monika
2023-02-23