Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Glutenfri mjölmix

Det är lätt som en plätt att blanda egen glutenfri mjölmix. Du gör den med majsmjöl, havremjöl, rismjöl och potatismjöl. Förvara den glutenfria mjölmixen i en lufttät burk. Använd sedan mjölmixen till bröd, kakor, pannkakor, pajdeg med mera.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ihop alla ingredienser. 
  2. Förvara mjölmixen i en tättslutande burk.
  3. Använd mjölmixen till bröd, bullar och kakor, t ex detta goda Frukt- och nötbröd eller dessa lättbakta Ljusa muffinsfrallor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per liter mjöl.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 liter
  • 3 dl majsmjöl
  • 4 dl havremjöl (rent för glutenfritt)
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl potatismjöl
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 8717 kJ / 2087 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer