Glutenfri focaccia med jalapeño och ost

Glutenfri focaccia med smakrik jalapeño på toppen, passar perfekt att servera på buffébordet eller kanske som bröd till en soppa. Här görs focaccian med majsmjöl och rismjöl samt kokt potatis för att få till ett saftigt och gott glutenfritt bröd. Toppa focaccian med smakrik ost och jalapeño för extra god smak.

Ingredienser
1 bröd
25 g jäst
5 dl ljummet vatten (37°C)
1 ägg
2 msk mild olivolja
100 g skalad kall kokt potatis
3 dl Risenta majsmjöl
2 dl Risenta rismjöl
1/2 dl potatismjöl
2 msk psylliumfiber
1/2 tsk salt
olja (till ugnsformen)
Topping
1 1/2 dl avrunnen inlagd jalapeño
150 g riven lagrad ost
För alla
Fri från gluten och laktos. Innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost mot mjölkproteinfritt ostersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt på 1 bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi9475 KJ / 2263 kCal
Fett79 g
Salt8 g
Kolhydrater296 g
Protein70 g
Kommentarer
Oätligt*
Anna
2023-11-24Det här brödet är inte gott. Jag vet om att glutenfritt bröd ofta smakar annorlunda - det här brödet är rent utsagt oärligt. Vi slängde två satser rakt av när det kom ut ur ugnen. Eftersom det kräver ”stora” investeringar i massa olika mjöl skulle jag därför avråda från att baka det.
Anna
2023-11-24