Glutenfri focaccia med jalapeño och ost
Glutenfri focaccia med smakrik jalapeño på toppen, passar perfekt att servera på buffébordet eller kanske som bröd till en soppa. Här görs focaccian med majsmjöl och rismjöl samt kokt potatis för att få till ett saftigt och gott glutenfritt bröd. Toppa focaccian med smakrik ost och jalapeño för extra god smak.
Ingredienser
1 bröd
25 g jäst
5 dl ljummet vatten (37°C)
1 ägg
2 msk mild olivolja
100 g skalad kall kokt potatis
3 dl majsmjöl
2 dl rismjöl
1/2 dl potatismjöl
2 msk psylliumfiber
1/2 tsk salt
olja (till ugnsformen)
Topping
1 1/2 dl avrunnen inlagd jalapeño
150 g riven lagrad ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt på 1 bröd.
Energi9475 KJ / 2263 kCal
Fett79 g
Salt8 g
Kolhydrater296 g
Protein70 g
Kommentarer
Första gången jag bakade detta vart det oätligt pga det står fel i receptet. Man ska ha bödet inne 25 minuter sen ta ut brödet lägga på jalapenjo och ost och sen in 10 minuter. Så total gräddningstid är 35 minuter. När jag gjorde andra gången blev det jättegott!!
Jennie
2024-01-06Oätligt*
Anna
2023-11-24Det här brödet är inte gott. Jag vet om att glutenfritt bröd ofta smakar annorlunda - det här brödet är rent utsagt oärligt. Vi slängde två satser rakt av när det kom ut ur ugnen. Eftersom det kräver ”stora” investeringar i massa olika mjöl skulle jag därför avråda från att baka det.
Anna
2023-11-24