Glutenfri focaccia med jalapeño och ost

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
2
Glutenfri focaccia med jalapeño och ost

Glutenfri focaccia med smakrik jalapeño på toppen, passar perfekt att servera på buffébordet eller kanske som bröd till en soppa. Här görs focaccian med majsmjöl och rismjöl samt kokt potatis för att få till ett saftigt och gott glutenfritt bröd. Toppa focaccian med smakrik ost och jalapeño för extra god smak.

Glutenfri focaccia med jalapeño och ost

Ingredienser

1 bröd
25 g  jäst
5 dl  ljummet vatten (37°C)
1   ägg
2 msk  mild olivolja
100 g  skalad kall kokt potatis
3 dl  Risenta majsmjöl
2 dl  Risenta rismjöl
1/2 dl  potatismjöl
2 msk  psylliumfiber
1/2 tsk  salt
olja (till ugnsformen)

Topping

1 1/2 dl  avrunnen inlagd jalapeño
150 g  riven lagrad ost

För alla

Fri från gluten och laktos. Innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost mot mjölkproteinfritt ostersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt på 1 bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Oätligt*

Anna

2023-11-24

Det här brödet är inte gott. Jag vet om att glutenfritt bröd ofta smakar annorlunda - det här brödet är rent utsagt oärligt. Vi slängde två satser rakt av när det kom ut ur ugnen. Eftersom det kräver ”stora” investeringar i massa olika mjöl skulle jag därför avråda från att baka det.

Anna

2023-11-24

Näringsvärde per portion

Energi9475 KJ / 2263 kCal
Fett79 g
Salt8 g
Kolhydrater296 g
Protein70 g

Testa liknande recept

Glutenfria kanelbullar
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri mjölmix
Betyg 3.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glutenfri pajdeg
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfri focaccia
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fröknäckebröd
Betyg 4.6 av 5.
45 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bananpannkaka med chiafrön
Betyg 4.1 av 5.
168 personer har röstat
Under 30 min att tillaga