Ljusa muffinsfrallor

159
2
Ljusa muffinsfrallor

Härliga frukostfrallor där den lösa degen klickas ner i en muffinsplåt, det gör frallorna luftiga och fina. Degen är gjord av en hemgjord glutenfri mjölmix bestående av majs-, havre-, ris- och potatismjöl. Förvara de ljusa frallorna i frysen och ta fram efterhand.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Ljusa muffinsfrallor

Ingredienser

10 frallor
3 1/2 dl egenblandad glutenfri mjölmix (se recept i tipset nedan)
1 tsk salt
2 msk skal av psylliumfrön
1 1/2 msk pofiber
12 g färsk jäst
1 msk rapsolja
1 msk honung
3 1/2 dl vatten (ca 37°C)
1 äggvita
olja eller smör till formen
sesam- eller vallmofrön att strö över

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg. 

Gör så här

Tips

Till 1 liter glutenfri mjölmix blandar du 3 dl majsmjöl, 4 dl havremjöl (rent för glutenfritt), 2 dl rismjöl och 1 dl potatismjöl. Använd 3 dl av mjölmixen till receptet (för 10 frallor). Förvara mjölmix som blir kvar i en tättslutande burk och använd till bröd, bullar och kakor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

159

Kommentarer

Monica

2021-03-08

I receptet står 3.5 dl mjölmix, men sedan i beskrivningen där man gör egen mjölmix står "använd 3 dl av mjölmixen till receptet för 10 frallor" vilket är rätt, 3 eller 3.5 dl?

Angelica

2015-08-22

Det godaste glutenfria bröd jag ätit och bakat. Lätt och luftigt.

Näringsvärde per portion

Energi 445 KJ / 107 kCal
Fett 3 g
Salt 0.71 g
Kolhydrater 16 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden