Ljusa muffinsfrallor
Härliga frukostfrallor där den lösa degen klickas ner i en muffinsplåt, det gör frallorna luftiga och fina. Degen är gjord av en hemgjord glutenfri mjölmix bestående av majs-, havre-, ris- och potatismjöl. Förvara de ljusa frallorna i frysen och ta fram efterhand.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
10 frallor
3 1/2 dl egenblandad glutenfri mjölmix (se recept i tipset nedan)
1 tsk salt
2 msk skal av psylliumfrön
1 1/2 msk pofiber
12 g färsk jäst
1 msk rapsolja
1 msk honung
3 1/2 dl vatten (ca 37°C)
1 äggvita
olja eller smör till formen
sesam- eller vallmofrön att strö över
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Till 1 liter glutenfri mjölmix blandar du 3 dl majsmjöl, 4 dl havremjöl (rent för glutenfritt), 2 dl rismjöl och 1 dl potatismjöl. Använd 3 dl av mjölmixen till receptet (för 10 frallor). Förvara mjölmix som blir kvar i en tättslutande burk och använd till bröd, bullar och kakor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi445 KJ / 107 kCal
Fett3 g
Salt0.71 g
Kolhydrater16 g
Protein2 g
Kommentarer
I receptet står 3.5 dl mjölmix, men sedan i beskrivningen där man gör egen mjölmix står "använd 3 dl av mjölmixen till receptet för 10 frallor" vilket är rätt, 3 eller 3.5 dl?
Monica
2021-03-08Det godaste glutenfria bröd jag ätit och bakat. Lätt och luftigt.
Angelica
2015-08-22