Glutenfria tekakor
Runda, mjuka och saftiga är tre ord som beskriver de älskade tekakorna som är utmärkta till frukosten eller mellanmålet. Här kan vi också addera ordet glutenfritt eftersom detta recept på tekakor är helt utan gluten!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024
Ingredienser
8 st
25 g färsk jäst
100 g smör
4 dl mjölk (3%)
1 msk pulveriserat (finmalet) psylliumfröskal
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
180 g rismjöl (180 g motsvarar ca 2 1/4 dl) + extra till utbakning
165 g majsmjöl (165 g motsvarar ca 2 3/4 dl)
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör så här
Tips
Har brödet blivit torrt? Fukta det lätt och värm i ugnen i 200 °C 5–10 minuter.
Ska brödet inte ätas direkt? Frys in, ta sedan fram och rosta.
Ska brödet inte ätas direkt? Frys in, ta sedan fram och rosta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1240 KJ / 296 kCal
Fett13 g
Salt1.2 g
Kolhydrater40 g
Protein5 g
Kommentarer
Mycket bra recept! Madelaine
Madelaine
2024-03-25Var inte så nöjd först men när de legat 1-2 dagar och man rostade dem blev det jättegott.
Jenny
2024-02-14Receptet är fel, 4 dl vätska till 5 dl mjöl. Blev lite vattnig...
Glenn
2024-02-11Tack Glenn för din kommentar. Det är viktigt att man använder finmalda/pulveriserade psylliumfröskal och att man låter degen svälla. Vi har försökt förtydliga detta i receptet. Om du vill prova igen och har möjlighet är det alltid bäst att väga mjölerna. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-02-15