Glutenfria tekakor

Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
7
Glutenfria tekakor

Runda, mjuka och saftiga är tre ord som beskriver de älskade tekakorna som är utmärkta till frukosten eller mellanmålet. Här kan vi också addera ordet glutenfritt eftersom detta recept på tekakor är helt utan gluten!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Glutenfria tekakor

Ingredienser

8 st
25 g färsk jäst
100 g smör
4 dl mjölk (3%)
1 msk pulveriserat (finmalet) psylliumfröskal
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
180 g Risenta rismjöl (180 g motsvarar ca 2 1/4 dl) + extra till utbakning
165 g Risenta majsmjöl (165 g motsvarar ca 2 3/4 dl)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Mycket bra recept! Madelaine

Madelaine

2024-03-25

Var inte så nöjd först men när de legat 1-2 dagar och man rostade dem blev det jättegott.

Jenny

2024-02-14

Receptet är fel, 4 dl vätska till 5 dl mjöl. Blev lite vattnig...

Glenn

2024-02-11

Tack Glenn för din kommentar. Det är viktigt att man använder finmalda/pulveriserade psylliumfröskal och att man låter degen svälla. Vi har försökt förtydliga detta i receptet. Om du vill prova igen och har möjlighet är det alltid bäst att väga mjölerna. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-02-15

Näringsvärde per st

Energi1240 KJ / 296 kCal
Fett13 g
Salt1.2 g
Kolhydrater40 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Filmjölksbröd med bovetemjöl
Betyg 4.5 av 5.
98 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfria kanelbullar
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri focaccia med jalapeño och ost
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri kladdkaka
Betyg 4.4 av 5.
98 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfri mjölmix
Betyg 3.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fröknäckebröd
Betyg 4.6 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga