Glutenfri sommarpaj med knäcktäcke
Visst måste man kunna få till en knäckig efterrättspaj utan vetemjöl! Japp, det går fint med rismjöl i stället, och smakar hur gott som helst. Med ren havre blir den dessutom glutenfri.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014
Ingredienser
4 portioner
150 g smör
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
3 dl ren havre
1 1/2 dl rismjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk flingsalt
500 g bär (t ex hallon och blåbär)
1/2 dl socker
2 msk potatismjöl
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3460 KJ / 828 kCal
Fett39 g
Salt1.13 g
Kolhydrater112 g
Protein6 g
Kommentarer
Kan man byrå havre till boveteflingor?
Agneta
2019-04-04Hej Agneta! Det kan du säkert men det blir annan smak. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-04-08Hur stor ungsform? Kan man byta havre
Agneta
2019-04-04Hej Agneta! Formen kan vara ca 25 cm i diameter. Du kan byta havren mot annat glutenfritt alternativ men smaken kan bli annorlunda. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-04-24Hej kan man ta ngt annat än havremjöl, tål ej havre. Mvh Agnetha
Agneta
2019-02-14Hej Agneta! Det kan nog fungera med rågflingor. Dock ej provlagat av oss... Så du får jättegärna prova och berätta för oss om det fungerar. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-02-15