Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Glutenfri sommarpaj med knäcktäcke

Visst måste man kunna få till en knäckig efterrättspaj utan vetemjöl! Japp, det går fint med rismjöl i stället, och smakar hur gott som helst. Med ren havre blir den dessutom glutenfri.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smält smöret i en kastrull med 1 1/2 dl av sockret (för 4 port), sirap och grädde. Rör tills sockret har lösts upp. Ta från värmen. Rör ner havregryn, rismjöl, bakpulver och flingsalt.
  3. Blanda bären med resterande socker och potatismjöl i en smord, ugnssäker form. Klicka över degen. 
  4. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 minuter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut vispgrädde mot havre-, ris-, eller sojabaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 3 dl ren havre
  • 1 1/2 dl rismjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 500 g bär (t ex hallon och blåbär)
  • 1/2 dl socker
  • 2 msk potatismjöl
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3460 kJ / 828 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept