Glutenfri ugnspannkaka

Glutenfri ugnspannkaka är en riktig klassiker – enkelt och gott för både stora och små. Med samma härliga smak och fluffiga konsistens som originalet blir den en favorit vid middagsbordet!

Ingredienser
4 portioner
8 dl mjölk (3 %)
2 msk majsstärkelse
5 ägg
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl majsmjöl
1 1/2 dl rismjöl
1 msk smör till långpannan
Gör så här
00:02:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1459 KJ / 348 kCal
Fett15 g
Salt1.7 g
Kolhydrater37 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Toppenrecept!
Agnes
2025-04-27