Frukt- och nötbröd

Betyg 2.9 av 5.
273 personer har röstat
24
Frukt- och nötbröd

Ett lättbakat och saftigt frukt- och nötbröd som dessutom blir helt glutenfritt med en hemgjord glutenfri mjölmix bestående av majs-, havre-, ris- och potatismjöl. Låt helst brödet vila inlindat i bakduk till dagen efter.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Frukt- och nötbröd

Ingredienser

1 bröd
1 msk skal av psylliumfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 1/2 dl kokande vatten
4 dl egenblandad glutenfri mjölmix (se recept i tipset nedan)
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 1/2 dl filmjölk
25 g färsk jäst
1 dl mörk sirap
2 dl rostade hasselnötter
1 dl strimlade aprikoser

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
273 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott och lättbakat bröd. Går att baka utan jäst och utan att låta det jäsa, det blir lika gott👍🏼 Toppenbra recept

Beatrice

2023-12-06

Är det pulveriserat psyllium?

Jennie

2023-08-21

Hej Jennie! Nej, utan det ska vara just psylliumfröskal. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-12

Jättegott bröd! Aprikoserna byter jag ibland mot tranbär eller russin och det blir precis lika gott!

Inga

2022-01-27

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten per limpa.
Energi12743 KJ / 3047 kCal
Fett146 g
Salt17.7 g
Kolhydrater337 g
Protein68 g

Testa liknande recept

Mörkt filmjölksbröd
Betyg 4.5 av 5.
336 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bröd med lingon och vört
Betyg 4.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt filbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Catrins filmjölkslimpa
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonlimpa
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjort smör
Betyg 4.1 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga