Ett lättbakat och saftigt frukt- och nötbröd som dessutom blir helt glutenfritt med en hemgjord glutenfri mjölmix bestående av majs-, havre-, ris- och potatismjöl. Låt helst brödet vila inlindat i bakduk till dagen efter.
Ett recept från:
Buffé
nr 8,
2015
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk. Använd laktosfritt matfett eller olja till formen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut filmjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett eller olja till formen.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten per limpa.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Inga
2022-01-27Jättegott bröd! Aprikoserna byter jag ibland mot tranbär eller russin och det blir precis lika gott!
Marie
2021-11-30Älskar detta bröd! Så enkelt att göra och lätt att anpassa efter eget tycke. För sött? Funkar lika bra med mindre mängd sirap - eller ta bort helt. Ta med till knytkalaset så vet du vad du kan äta. Har ännu inte träffat någon som inte tycker om detta brödet.
Caroline
2020-11-09Har provat många GF-recept och detta är en av de bästa! Supergott, bra konsistens och man kan anspassa med mindre sirap. Jag gjorde med blandade nötter och tranbär - blev 👌🏻