Frukt- och nötbröd
Ett lättbakat och saftigt frukt- och nötbröd som dessutom blir helt glutenfritt med en hemgjord glutenfri mjölmix bestående av majs-, havre-, ris- och potatismjöl. Låt helst brödet vila inlindat i bakduk till dagen efter.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
1 bröd
1 msk skal av psylliumfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 1/2 dl kokande vatten
4 dl egenblandad glutenfri mjölmix (se recept i tipset nedan)
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 1/2 dl filmjölk
25 g färsk jäst
1 dl mörk sirap
2 dl rostade hasselnötter
1 dl strimlade aprikoser
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten per limpa.
Energi12743 KJ / 3047 kCal
Fett146 g
Salt17.7 g
Kolhydrater337 g
Protein68 g
Kommentarer
Mycket gott och lättbakat bröd. Går att baka utan jäst och utan att låta det jäsa, det blir lika gott👍🏼 Toppenbra recept
Beatrice
2023-12-06Är det pulveriserat psyllium?
Jennie
2023-08-21Hej Jennie! Nej, utan det ska vara just psylliumfröskal. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-12Jättegott bröd! Aprikoserna byter jag ibland mot tranbär eller russin och det blir precis lika gott!
Inga
2022-01-27