Glutenfri mjölmix

Det är lätt som en plätt att blanda egen glutenfri mjölmix. Du gör den med majsmjöl, havremjöl, rismjöl och potatismjöl. Förvara den glutenfria mjölmixen i en lufttät burk. Använd sedan mjölmixen till bröd, kakor, pannkakor, pajdeg med mera.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsberäkningen är per liter mjöl.
Energi8717 KJ / 2087 kCal
Fett17 g
Salt0.05 g
Kolhydrater410 g
Protein49 g
Kommentarer
16 stHej Ica. I receptet på egen glutenfri mjölmix anger ni majmjöl. Det finns tre olika sorters majsmjöl och maizena . Vilken av de siktar ni på?? Mvh:Rosa
Rosa
Hej Rosa! Här är tanken att det är majsmjöl inte majsstärkelse(maizena) som ska användas. Hälsningar Niclas.
ICA-köket
Vilket mjöl kan man använda istället för majsmjöl
Susanne
Har ni färdigblandad glutenfri mjölmix
Birgitta
Hur kan jag baka bröd från vanlig o färdig mixmjöl som jag köper från Ica?
Sarab
Hej Sarab! Sök efter glutenfritt bröd på ica.se så hittar du lite olika förslag t ex dessa: https://www.ica.se/recept/glutenfritt-kuvertbrod-713652/ https://www.ica.se/recept/glutenfritt-brod-689351/ eller https://www.ica.se/recept/glutenfri-fiberfralla-335776/ Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Kan man använda denna mix till pastadeg?/ Jenny
Jenny
Hej Jenny! Vi har inte provat göra pasta på denna deg och vi är lite tveksamma om den kommer bli elastisk nog och hålla ihop. Om du provar får du gärna skriva en kommentar här i receptet. Det är säkert flera kunder som vill veta. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Använder mjölmixen kontinuerligt, fungerar mycket bra till det mesta. Lägger till fiberhusk om jag ska baka något bröd-/bullaktigt som behöver hålla ihop.
Monika
Hej jag klarar inte av have. Hu blandar jag då mjölet, tar bara bort havremjölet?
Barbro
Hej Barbro! Nja det kan bli knepigt. Vi vågar inte svara på om det fungerar. Det beror även på vad du ska använda mjölet till. Du får prova dig fram eller kanske bättre är att köpa en färdig glutenfri mix utan havre istället. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Kan säga att havre är inte ren så känsliga som behöver naturligt glutenfritt fixar inte det
Marie
Hej. Eftersom ris innehåller arsenik vill jag undvika baka med rismjöl. Kan jag byta ut det?
Sofia
Hej Sofia! Det är inget vi har provat göra men. Eftersom rismjöl innehåller mycket stärkelse skulle jag tro att du kan byta ut rismjöl mot majsstärkelse och potatismjöl. Du får gärna skriva här i receptet hur du gjorde och hur det gick om du bakade något på detta mjöl. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Hej. Jag undrar två saker rörande den här mixen. När jag gjorde den hade jag inget potatismjöl, så istället tog jag lite extra av de andra sorterna. Blir det lika bra då tro? Och sen undrar jag ifall jag skulle kunna använda min mix till att göra en pajdeg som ska klara av en rödbetsröra (rätt mycket vätska i den alltså)
Céline
Hej Céline! Det kan funka så som du gjort men beror nog lite på hur mycket av havremjölet du tog istället. Potatismjöl innehåller mer stärkelse än havremjöl. En rödbetspaj är ju lite knepig pga. vätskan, jag vågar inte svara på om det fungerar eftersom vi inte har provlagat detta. Säkrare är nog att välja en paj som inte blir så blöt. Hälsningar Ulrika
ICA-köket