Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Majstortillas i stekpanna

Lyft tacomåltiden till nya höjder genom att göra egna glutenfria majstortillas att stoppa allt det goda i. Men glöm det där att få till en smidig deg, kavla ut och grädda. Rör bara ihop ingredienserna och steka tortillabröden som pannkakor i en vanlig stekpanna.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda majsmjöl, majsstärkelse och salt i en bunke.
  2. Tillsätt äggvitor och vatten, vispa till en jämn smet. Låt vila ca 10 minuter.
  3. Värm en stekpanna med lite olja. Häll i ca ½ dl smet, forma till ett tunt bröd genom att vicka pannan och ev dra ut smeten lite med stekspaden. Stek på hög värme tills ytan är torr, vänd och stek andra sidan.
  4. Lägg färdiga bröd efter hand som de steks på en tallrik under en handduk så håller de sig varma.
  5. Servera gärna bröden till Kokoslax med melonsalsa.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt majstortillas mot äggfria köpta/hembakade bröd.

Ingredienser

Portioner: 10 bröd
  • 3 dl majsmjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • 4 äggvitor
  • 3 dl vatten
  • rapsolja till stekning
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer