Glutenfri pizza med krossad potatis, rosmarin och oliver

4
2
Glutenfri pizza med krossad potatis, rosmarin och oliver

Baka glutenfri pizza till middag! Den glutenfria pizzadegen görs med psylliumhusk, havremjöl, rismjöl och majsmjöl. Vi toppar pizzan med bara goda grejer: potatis, mozzarella och oliver. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Glutenfri pizza med krossad potatis, rosmarin och oliver

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg
potatis

Pizzadeg

25 g
färsk jäst
4 dl
ljummet vatten
1 tsk
salt
1 tsk
strösocker
1 dl
olivolja
2 msk
psylliumhusk
2 tsk
bakpulver
3 1/2 dl
glutenfritt havremjöl eller mixade havregryn (framställda av ren havre)
3 dl
rismjöl
1 dl
majsmjöl

Topping

2 dl
urkärnade gröna oliver
2
mozzarellaostar (à 125 g)
1
kruka rosmarin
ca 1 msk
olivolja
1 1/2 dl
crème fraiche
1 tsk
flingsalt
1/2 tsk
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och mozzarella mot mjölkproteinfria ersättningalternativ.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Stefan

2021-03-21

Ganska tråkig pizza då det inte smakade något. Detta är en scones med potatis och lite oliver. Kanske något jag missade som skulle ge denna rätten något mer smak.

Frida

2020-10-24

Kan man byta ut rismjölet mot något? Eller finns det något av era rismjöl som är ”renade” från arsenik?

Redaktionen ICAse

2021-01-13

Hej Frida! Ursäkta sent svar. Vi har tyvärr inte provat med nåt annat mjöl än rismjöl. Det kan eventuellt funka med bovete, teff eller durramjöl. Om du vågar testa så kommentera gärna igen och berätta hur det blev! Hälsningar Elina

Testa liknande recept