Baka glutenfri pizza till middag! Den glutenfria pizzadegen görs med psylliumhusk, havremjöl, rismjöl och majsmjöl. Vi toppar pizzan med bara goda grejer: potatis, mozzarella och oliver. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och mozzarella mot mjölkproteinfria ersättningalternativ.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det blev över förväntan. Tog smaksatt creme fraiche (soltorkade tomater och fetaost) och extra riven ost och bacon överst.
Kerstin
2022-10-21Ganska tråkig pizza då det inte smakade något. Detta är en scones med potatis och lite oliver. Kanske något jag missade som skulle ge denna rätten något mer smak.
Stefan
2021-03-21Kan man byta ut rismjölet mot något? Eller finns det något av era rismjöl som är ”renade” från arsenik?
Frida
2020-10-24Hej Frida! Ursäkta sent svar. Vi har tyvärr inte provat med nåt annat mjöl än rismjöl. Det kan eventuellt funka med bovete, teff eller durramjöl. Om du vågar testa så kommentera gärna igen och berätta hur det blev! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-01-13