Glutenfri pizza med krossad potatis, rosmarin och oliver
Baka glutenfri pizza till middag! Den glutenfria pizzadegen görs med psylliumhusk, havremjöl, rismjöl och majsmjöl. Vi toppar pizzan med bara goda grejer: potatis, mozzarella och oliver. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg potatis
Pizzadeg
25 g färsk jäst
4 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 dl olivolja
2 msk psylliumhusk
2 tsk bakpulver
3 1/2 dl glutenfritt havremjöl eller mixade havregryn (framställda av ren havre)
3 dl rismjöl
1 dl majsmjöl
Topping
2 dl urkärnade gröna oliver
2 mozzarella (à 125 g)
1 kruka rosmarin
ca 1 msk olivolja
1 1/2 dl crème fraiche
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Använde samma det till saffransbullar men bytte oljan mot smör samt hade kokosmjöl istället för majsmjöl plus knäckte i 2 ägg. Bästa glutenfria saffransbullar jag bakat!! Rekommenderar för alla som slitit sitt hår med torra bröd!
Isabelle
2023-12-15Mycket god vardagspizza.
Birgitta
2023-11-02Det blev över förväntan. Tog smaksatt creme fraiche (soltorkade tomater och fetaost) och extra riven ost och bacon överst.
Kerstin
2022-10-21