UNDER 30 MIN | Enkel

Getostbollar med krispigt baconsmul

Ett aptitretande och festligt tilltugg som är enkelt att göra: ostbollar med getost och färskost som rullas i ett smul av krispigt stekt bacon och hackade nötter. Perfekt till glöggfest eller adventsmingel!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla baconet och stek knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Smula getosten och blanda med färskosten till en slät smet. Rulla smeten till bollar. Ställ bollarna i kylen.
  3. Smula baconet och finhacka timjan och blanda ihop med nötterna.
  4. Rulla bollarna i smulet.

För alla

Fru från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per styck.

Ingredienser

Portioner: ca 15 st
  • 1 förp skivat bacon (à 125 g)
  • 200 g getost
  • 100 g naturell färskost
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 dl finhackade rostade hasselnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 509 kJ / 122 kCal